BabbelBabbel

Noga utvald underhållning

Kategori: Allmänt

Läslektyr för den 33 timmar långa resan är ordnad. Jag hade tänkt bli allmännbildad genom intressant läsning av artiklar som täcker allt inom vetenskap. Antingen kommer jag vilja spy på allt som har med vetenskap att göra efteråt eller så kommer jag inte kunna sluta prata om det. En pocketbok som täcker allt vi behöver veta inför Berlinvistelsen. En roman som sagts ska vara bra och även filmatiseras. Jag tror nog att detta ska kunna hålla mig sysselsatt tillsammans med musik, sömn och resans utmaning - ett fotografi i timmen (inget får ha samma motiv som tidigare). 
/J

Laddad

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar min semesterresa. Fyra härliga veckor. Jag ska lämna Leeds för att ta mig till hemlandet Sverige. Jag har denna gång valt en annan resrutt än normalt. Det blir en lååång bussresa med tre stopp, London, Bryssel och Köpenhamn. På måndag kväll ska jag ha nått mitt slutmål, Halmstad, där jag i en hel vecka ska jag umgås med nära och kära. Därefter väntar goa Göteborg och coola Way out West. För återhämtning blir det en vecka hos familj i hemstaden. Jag hoppas givetvis på fint väder så i alla fall en heldag på Ölandsk strand kan avnjutas. Sist men inte minst blir det några dagars äventyr i Berlin med den bästa. Där skiljs tyvärr våra vägar åt igen då jag flyger till Leeds. Jag har på känn att detta kommer bli den bästa sommarsemester jag har haft på länge. Det är ett fullspäckat schema som väntar och jag är laddad men inte det minsta på det klara vad som behöver packas. En lista håller på att ta form och om det sedan får plats visar sig.
/J

OS-invigning

Kategori: Sport

Jag tror inte att det var många som missade invigningen av OS 2012 igår. I alla fall inte i värdlandet. Jag uppskattade det verkligen. Danny Boyle - regissör och producent bakom filmer som 'Slumdog Millionaire', '127 hours' och 'Trainspotting' ligger bakom denna magnifika tillställning. Jag anade att Bond, Mr. Bean, Voldemort och Paul McCartney skulle dyka upp och framförallt David Beckham. Det bästa, enligt mig, var skapandet av en OS-ring och när elden tändes. Mycket vackert! Sverige hade tyvärr de fulaste uniformer jag någonsin sett, riktigt besviken. Däremot skulle jag inte tacka nej till en vit jacka med gulddetaljer. Detta OS är det första någonsin som representeras av både män och kvinnor i alla grenar. Det är också det första att sändas i 3D. Vad är viktigast, jämställdhet eller teknik? Låt spelen börja!
/J

Bildkällor: Klicka på respektive bild
 

LFC Official Membership

Kategori: Sport

Alltid lika kul att få post. Särskilt när jag inte vet vad som finns i kuvertet. Blev lyckligt lottad att erhålla detta fina medlemskapskort. Nu gäller det bara att få tag på biljetter också.
/J

'Something Good'

Kategori: Musik

Det är många bra artister som kommer till 'Way out West' i år. Jag är spänd med förväntan. Jag har aldrig besökt festivalen så är därför extra glad att jag lyckats välja ett år som har massa att erbjuda. Min favorit är 'Alt-J'. Får jag inte se dem kan det nästan kvitta. Deras album spelas flitigt här hemma och i I-poden. Grymt bra!
/J

Sommarkväll

Kategori: Mat och dryck

Grillning stod på schemat. Det är så fantastiskt gott. Solsken, härligt sällskap, svalkande dryck och kött, kött, kött. Underbara sommarkväll. 
/J

Lyckat experiment

Kategori: Allmänt

         Efter klippning     Blond
      Röda toppar
Gick till frisören igår, bara för en klippning. Har väntat i veckor på att äntligen få lägga i färg. Jag gör det hellre själv för en mindre penning och går det galet är det inte hela världen. Det blev inte exakt så som jag tänkt mig men jag gillar det ändå. Lite sol på det här och jag tror det kan bli riktigt bra. Att lägga i det blonda, som mer ser "jordgubbsblont" ut på mig, var lätt att lägga i själv. CW hjälpte mig med de röda topparna. Hon har oroat sig i dagar för att det skulle gå fel men ack så glad när det gick såhär bra. Vad tycker ni?
/J

Stadens snyggaste

Kategori: Allmänt

Jag är så bortskämd. Efter veckor av regn och gråa dagar kommer solen lagom till min semester. Tog en promenad in till stan igår. Att gå längs kanalen känns som en annan del av världen. Många stopp blev det för att vila min onda tå (en annan historia) men också för att njuta av det vackra vädret. Favoritstället är precis i anslutning till centrum där stadens snyggast byggnad finns. Jag älskar blandningen av tegel och trä, Den enkla men ändå så insugande arkitekturen.Jag skulle inte tacka nej till att bo i en av dessa lägenheter.
/J 

'The Dark Knight Rises'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Klockan nio imorse äntrade vi biosalongen. Spända av förväntan vad Batman skulle bjuda på. Vi kom ut tre timmar senare, i chocktillstånd. Vad hände??? Underbar film. Den blev bättre för varje scén som gick. Det är svårt att beskriva med ord. Jag var lycklig, ledsen, upplyst och förvånad om vartannat. Jag tror minsann jag följer med mina andra vänner imorgon och ser den igen. 
/J

Bildkällor: Klicka på respektive bild
 
 
 

Kattungar

Kategori: Allmänt

Hälsade på hos JC idag för att titta på kattungarna hon införskaffat. Hur söta som helst. Bror och syster som busar med varandra mest hela tiden. Två små ulltussar på stapplande ben. Underbart söta!
/J

La Soleil skiner på mej

Kategori: Allmänt

Solen väckte mig imorse med sina solstrålar skinandes genom rullgardinen. Första semesterdagen kan inte börja bättre. Tvätt i maskinen som sedan ska hängas upp utomhus. En grön park som väntar på mitt sällskap men först en runda till gymet.
/J

Sommarlov

Kategori:

Drink i handen och sommarklädd kan bara betyda en sak, DET ÄR SEMESTERTIDER. Dags att fira med middag och drinkar på restaurang. 
/J

Tack tack

Kategori: Karriär

Näst sista dagen på jobbet och alla fick ett personligt tack-kort. Det tackar jag för. Jag hade dock föredragit att de sagt det personligen. Tröttheten har officiellt tagit över. Jag vet att det bara är 3 timmars jobb imorgon men jag är så trött på att alarmet ringer klockan sex varje morgon. Kan inte vänta till imorgon då 30 dagar + 7 helgers ledighet stundar. 
/J

Nedräkning

Kategori: Allmänt

En och en halv dag kvar innan semester!
Det ska bli underbart.
Enligt väderprognosen ska efterlängtad sol komma tillbaka i helgen.
Kan det bli bättre???
/J

Inbjuden till ungdomsdisco

Kategori: Karriär

Jag har förstått att jag ser ung ut. Det har hänt ett fåtal gånger att kollegor har misstagit mig för elev. Idag togs det till en helt ny nivå. Vid skolgrindarna på väg hem delades lappar ut om fredagsdisco för ungdomar. Jag passerade och fick en i handen. De andra lärarna bara skrattade när de såg jag blivit inbjuden. Ska jag ta det som en komplimang?
/J

Storstadssemester bokad

Kategori: Allmänt

Just did it

Kategori: Shopping

Äntligen ett par snygga spring/promenad-skor inhandlade. Kikade först runt på vuxenavdelningen men tyckte inte att de hade mycket att välja på. Tog en titt på Junior-avdelningen och fann dessa snygga. Lagom mycket färg för att inte bli tråkiga som de flesta andra vita träningsskor. Dessutom var det halva priset jämfört med vuxenstorlekar. Ibland är det bra med små fötter.
/J

KFF - IFE (2-1)

Kategori: Sport

York Races

Kategori: Festligheter

Heldag i York med trav. Vilken underbar dag. Grymt kul! Träffade massa roliga människor. Det blev extra roligt när vi vann pengar som täckte inträde, tågbiljett och några drinkar. Alla är väldigt uppklädda och ingen släpps in med gympaskor på fötterna. Jag anlände till tågstationen i Converse. Fick gå hem till A och låna sandaler. Läxan är lärd. Jag kommer mer än gärna tillbaka. Då hoppas jag på att se hästarna på riktigt och inte över tv-skärm.
/J

Raspberry Collins

Kategori: Mat och dryck

Tjejmiddag med obligatoriska coctails efteråt. En av de godaste jag någonsin druckit. Hallon och citron mixat med Gordons Gin. en klar sommarfavorit!
/J

Tonårsminnen

Kategori: Film/TV/Läsbart

Varje år läser eleverna Shakespeare's 'Romeo and Juliet'. Oftast tittar de även på filmen, den "nyare" versionen med Leonardo DiCaprio och Claire Danes. Även så idag. Filmen har sina år på nacken. Jag var yngre än dagens elever är nu när den kom ut men jag kommer ihåg det som igår. Härligt att få uppleva delar av den på lektionstid. Helt klart en film som aldrig går ur tiden. Beror det på berättelsen, skådespelarna eller sättet den är filmad på?
/J

'Mesrine: Killer Instinct'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Helgens film blev en fransk produktion baserad på en av deras största gangsters, Mesrine. Jag älskade öppningsscénen, satt som fastklistrad. Snabb genomgång av Mesrines liv och upptåg. Filmen innehåller en del otäcka scéner som helt klart lyfter filmen. Nu vill jag givetvis se andra delen, 'Mesrine: Public Enemy No. 1'
/J

Bildkällor: Klicka på respektive bild
 

Vikt(igt)

Kategori: Allmänt

Ställde mig på vågen imorse. Det var ett tag sedan sist och jag var självklart nyfiken. Jag har kännt på kläderna att de sitter lösare. Ville veta om jag tappat i vikt och hur mycket jag minskat på midjemåttet. Sedan påsk (mitten av april) har jag tappat 6kg och 10cm runt midjan. Snacka om att jag gick hemifrån med ett leende på läpparna. Vad det än är jag gör rätt ska jag fortsätta med och hoppas på att dagens siffror så småningom dubblats. 
/J

Söndagsstek

Kategori: Mat och dryck

Hela dagen har kretsat kring mat. Storhandling på morgonen. Söndagsstek stod på schemat. (Citron och vitlöksmarinerad kyckling, rostad potatis, sötpotatismos, palsternacka, morot, broccoli och lök/rödvinssås). Jag stod för underhållningen i köket när den lagades. Det tar sitt lilla tag att laga mat för fem personer. Underbart gott blev det. Bärpajen misslyckades jag tyvärr med. Alla andra gillade den ändå men det tror jag hade att göra med Ikeas vaniljsås, mums mums. Nu hoppas jag på en god natts sömn.
/J

Little Miss Sunshine

Kategori: Allmänt

Solen tog sig fram idag. Jag passade på att gå genom favoritparken. Varma solstrålar trängde fram mellan bladen och skapade härligt grönt ljus. Tyvärr varade det inte länge. Sitter och tittar ut över svart himmel och ösregn i detta nu.
/J

Drottning av rädsla

Kategori: Musik

"Thunderbolt and lightning, very, very frightening". Jag tänker på den textraden varje gång det åskar och blixtrar. Något som hänt ofta de senaste dagarna. Jag är inte glad. Jag förstår inte varför jag är så rädd. Jag gillar blixten på himlen men inte åskan. Jag tycker inte om att jag är så rädd. Känner mig riktigt mesig. Jag stelnar till, måste blunda och hålla för öronen. Det är tur det inte händer oftare. Finns det ett sätta att bota rädslan?
/J

"What makes you beautiful"

Kategori: Festligheter

Mitt "balfoto" innan upphämtning
Till bords i smakfull dekorerad lokal
Två av mina vackra kollegor
Huvudrätt - jag skrapade hela tallriken ren
Dessert som var precis lagom söt och frisk
Självklart skulle det röstas
En lyckad kväll med massor av stiliga elever som såg ut att ha åldrats 10 år över en natt. Kul hade de!
/J

Vad är väl en bal på slottet?

Kategori: Allmänt

Ikväll är det då dags för balen. Det är lika spännande som när det var min egen. Då hade jag mycket ansvar eftersom jag var med i balkommittén. Ikväll ska jag bara njuta och glädjas med elevernas lycka. Menyn kanske inte är den bästa men eftersom jag levt på nudlar de senaste dagarna känns det som lyx. Jag ska ta bilder så ni får se hur kvällen såg ut.
/J
 

Kvällens tanke

Kategori: Musik

Musik spelar en stor roll i mitt liv. Bra musik gör livet så mycket mer underbart. Jag tror att musiken i "Girls" gör serien bättre än vad den är. 
/J

Bling bling

Kategori: Karriär

Matchande tå- och fingernaglar. Det blev lavendel-lila med ett lager silverglitter. Fint ska det vara inför balen imorgon. Det är exakt 10 år sedan min egen. Nu är det dags för min första som lärare. Intressant!
/J

'Girls'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Så har även jag börjat titta på serien 'Girls'. Skriven och regisserad av Lena Dunham som även spelar huvudrollen. De första två avsnitten var jag inte så säker på vad jag skulle tycka. Tredje avsnittet, speciellt slutet, fick mig att stanna. Serien får mig att skratta, hata och fundera. 
/J

Bildkällor: Klicka på respektive bild

Mästarnas mästare

Kategori: Sport

De gjorde det igen! Jag är så lycklig. När det väl gäller visar de hur bra de är och att de faktiskt förtjänar en tredje buckla. Jag är extra nöjd att Torres bytte in, att han fick göra ett snabbt mål och gjorde en snygg passning till sista målet som också bröt rekordet med störst målskillnad i en EM-final. Viva España!
/J

Sista dagen i juni

Kategori: Festligheter

Lördagen spenderades mestadels på stadens olika pubar. Gott med spansk öl. Fick inspiration till nytt användingsområde av gamla LP-skivor och en härlig komplimang från en av annonserna i gratistidningen. Idag mår jag som jag förtjänar men värst mår nog mitt bankkonto. Det blir till att gömma sig undan de nästkommande veckorna. 
/J