BabbelBabbel

Äntligen

Kategori: Allmänt

Kärt barn har många namn

Kategori: Film/TV/Läsbart

Pappa tipsade om filmen, 'Huvudjägarna'/'Hodejegerne'/'Headhunters'. Nu g[r den på bio i England men har tyvärr inte fått så mycket publicitet. Jag har sett den och är glad för det. Vilken bra film. Så många tvister hit och dit men för det bättre. Ibland fick jag blunda men se den!
/J

One down

Kategori: Festligheter

Igår blev det avskedsmiddag. Pankaj har bestämt sig för att flytta till London en kortare tid och därefter tillbaka till Indien. Ett beslut som självklart är bäst för honom men det är alltid tråkigt när någon flyttar någonannanstans. Världen är liten så vi kommer alldeles säkert ses igen. Det blev en lyckad kväll!
/J

Det är dags igen

Kategori: Musik

Det blir 'Live at Leeds' i år igen. Tyvärr inte lika bra band som förra året men helt klart värt 200 riksdaler för en heldag med livemusik. Jag har kikat lite på de band jag vill se och har snubblat över en ung killes talang. Han har en underbar röst och jag hoppas att han är lika bra live. Ser fram emot nästa lördag.
/J

Låtsläpp

Kategori: Musik

Ett favoritband har släppt nya låtar. Helt underbart! Deras andra slbum, 'Hold Fast', släpps i sommar.
/J

Regnet det bara öser ner

Kategori: Allmänt

Regn, regn, regn och åter regn. Jag är så trött på det nu. Varje dag så länge jag kan minnas. Idag har det öst ner hela dagen och jag blir så trött. Jag orkar ingenting. Skippade gymet, vilket jag har dåligt samvete för nu. Orkade bara inte att ge mig ut igen efter jag kom hem som en dränkt katt efter jobb. Har spenderat kvällen med att titta ikapp på lite serier. Lyssnat igenom Kents nya album, 'Jag är inte rädd för mörkret'. Mycket mer än så går det nog inte att krama ur mig innan läggdags.
/J

Avsnitt

Kategori: Film/TV/Läsbart

Vill tipsa er om en serie att titta på när uppmuntring behövs. Jag var lite skeptisk först men efter några avsnitt har den fått mig att skratta en hel del. Engelsk torr humor som tar ett tag att sätta sig in i. Anledningen till att jag tog mig en titt är Tamsin Greig. Hon dyker upp lite här och där och är alltid lika bra. Nu är det bara att invänta andra säsongen.
/J

'One for the Money'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Min helg har varit väldig lugn. Jag har knappt varit utan för dörren. Enbart till gymet och affären. Känner mig riktigt duktig för att ha varit nyttig hela helgen. Ingen alkohol, inget snacks och två gympass. Har mest ägnat min tid att förbereda intervju för att behålla mitt nuvarnade jobb och leta nya jobb att skicka in ansökan till och en hel del sömn. Igår kväll blev det film, 'One for the money'. Älskade boken när jag läste den i yngre tonåren. Filmen var helt ok, lite smårolig här och där. Jag blev sugen på att läsa resterande böcker i serien. Ikväll tror jag det blir film igen. En gammal klassiker för att muntra upp.
/J

Skull bracelet

Kategori: Shopping

När arbetslivet och nuvarande situation vi är i tär på krafterna mentalt, fysiskt och socialt är det alltid trevligt att komma hem och se post adresserat till én själv. Jag är mycket nöjd med det senaste armbandet i samlingen. Jag älskar det. Vill ni ha ett likadant hittar ni dem hos Avalaya.
/J

Red or Dead

Kategori: Shopping

Sommarskorna är inköpta. Jag har tittat på dem ett antal gånger. Varje gång jag är i stan går jag in i min favoritskoaffär. Dessa sandaler har stått på hyllan ett antal månader men jag har bara tittat inte rört. Igår var det lönedag och dessutom sista dagen med 20% rabatt på skomärket 'Red or dead'. Snacka om att jag blev glad när det visade sig att det fanns ett par kvar i min storlek. De var menade att få följa med mig hem.
/J

15 April 2012

Kategori: Film/TV/Läsbart

Just på detta datum för 100 år sedan sjönk Titanic. Vi ska hedra årsdagen med att gå på bio, Titanic 3D. Det är nog bäst att packa ner ett paket näsdukar i väskan.
/J

Grand National 2012

Kategori: Sport

Igår gick årets stora hästlopp av stapeln. Tydligen är det en jättestor tradition att satsa på hästar inför detta lopp. Självklart en ursäkt för engelsmän att gå till puben mitt på ljusa dagen och bli fulla. Jag hade aldrig hört talas om Grand National innan men igår var jag med och spelade. Satsade på två hästar, endast 20 kronor. Blir ju lite roligare att titta om man hejar på någon. Viking Blond föll redan på första hindret tror jag och trots att Shakalakaboomboom hade en stark ledning höll det inte hela vägen utan slutade femma/sexa av 40 hästar. Senare läste vi att två hade varit tvungna att avlivas av för svåra skador.
/J

Cold in Berlin

Kategori: Musik

Det är inte ofta ett band är bättre live än på skiva. 'Cold in Berlin' är ett exempel. Vilket bra bandnamn! Såg dem live igår. De kunde ha valt ett bättre ställe att spela på men jag tyckte de var riktigt bra. Sångerskan får väldigt mycket utrymme. Det blir nästan en enkvinnas-show och hon är speciell. Lite som en fågelskrämma i sin dansstil.
/J

Svensk Outfit

Kategori: Shopping

Blus, BIKBOK/ Shorts, LINDEX/ Armband, ODAHL DESIGN SWEDEN
Det är alltid roligt att shoppa när man är någon annanstans. I detta fall blev det kläder från svenska butiker. Kul att ha något nytt som ingen annan här kan få tag på lika lätt.
/J

KFF-AIK

Kategori: Sport

På annandag påsk var det hemmapremiär för KFF och det var premiär för mig på Guldfågeln Arena. Verkligen en helt annan stämning än på gamla Fredrikskans. Det blev mycket mer fotboll på något sätt. Innan matchstart var det väldigt vackert. Rödklädd och laddad till tusen. Det var publikfest med regn av vita och röda banderoller och frisläppta ballonger som dansade i luften till KFF's inmarschlåt - 'Röda dagar framför oss'. Tyvärr så varade festen inte länge då det blev en förlust men mamma och jag hade kul ändå. Vi fick skrika av oss lite och glädjas i några minuter.
/J