BabbelBabbel

Podsändningar

Kategori: Karriär

Räven och vattensalamander

Kategori: Allmänt

Det är de spontana tillfällena som är de bästa. Kvällenblev mycket längre än en vanlig vardagskväll. Hemgång, middag, vila, sömn. Nu blev det istället vila i gott sällskap på lokala puben. Prata av sig om allt mellan himmel och jord. Vi får se om den olösta frågan kring saliv håller oss vakna i natt.
/J

"Yellow Ledbetter"

Kategori: Film/TV/Läsbart

Soluppgång

Kategori: Allmänt

Vaknade upp tidigt imorse för att somna om igen men hann ta denna härliga bild. Vacker gul/rosa/röd soluppgång. Min förkylning sitter fortfarande i så det har varit en lugn helg. Inget fel med det. Tråkigt bara att det ska gå så fort.
/J

Ett gott skratt

Kategori: Allmänt

Ännu en torsdag har seglat förbi, i motvind. En kollega fick mig att skratta när jag såg dessa youtube-klipp. Ibland krävs det inte mycket för att jag ska bli glad och jag delar gärna med mig. Skratta gott!
/J

Voy a asistir a los clases de español

Kategori: Allmänt

Jag hade dåligt samvete för att jag inte varit på spansklektionerna efter jul. Ikväll tog jag mig äntligen dit och upptäckte till min glädje att jag inte var den enda som inte visat mig på ett tag. Det känns väldigt skönt nu efteråt att jag tagit tag i det igen. Fick även reda på provresultatet från förra terminen. 58% vilket motsvarar 'good' eller som min lärare hade skrivit 'muy bien'. Jag hade mina aningar om att det var en del missar så jag är mer än nöjd med det resultatet.
/J

The Majority Says

Kategori: Musik

Alltid lika trevligt att upptäcka ny musik. Särskilt bra sådan som 'The Majority Says'. Svenskt när det är som bäst. Nu är det bara till att vänta på att deras debutalbum ska släppas. Lyssna gärna här, här och här. Sistnämnda har ni hört om ni sett Viasat-reklamen.

Det är detaljerna som räknas

Kategori: Allmänt

Lunch med kär vän som är hemkommen från Indien. Fick snygga örhängen. Alltid trevligt med oväntade presenter.
/J

Den lilla svarta

Kategori: Shopping

Det blev inte klänningen med hjärtan. Istället hade jag på mig den lilla svarta. Spets med en liten rosett som detalj längs urringningen. Den kom i paket i början av veckan. Om ni minns beställde jag en klänning och skor härifrån. Skorna var tyvärr för små så jag sålde vidare dem till en kollega. Gårkvällens förlovningsfest var trevlig. Massa gäster, god plockmat, inhyrd DJ och en bar som sålde som smör. Nu ska jag bege mig till stan för brunch med goda vänner.
/J

Engagement party

Kategori: Festligheter

Jag är inbjuden till förlovningsfest. Första gången jag ska på en sådan tillställning. Varit på stan idag och jag är nöjd med presenten. Tur det är Alla Hjärtans Dag snart. Eftersom jag inte känner paret så väl blev det hjärtformade, röda champagneglas och Jelly Beans som lämpligt heter Heart Beats. Nu är det bäst att jag gör mig i ordning. Tror det får bli klänning med små hjärtan på.
/J

'Dancing on my own'

Kategori: Allmänt

Nu är rummet städat och rent. Alla kläder är undanplockade. Ett tag visste jag inte vilka som var rena eller vilka som behövde tvättas. Så skönt att jag tog tag i röran. Det känns som att mitt huvud heller inte är lika rörigt nu.
/J

En helt vanlig lördagsmorgon

Kategori: Film/TV/Läsbart

Härliga lördagsmorgon! Första avsnittet i en för mig ny serie, 'Revenge', och första delen i andra säsongen av 'Mad Dogs'. En underbar sovmorgon. Nu dags för frukost.
/J

This is England

Kategori: Leeds

De fåtaliga dagar när jag går direkt till affären från jobbet blir det en annan väg. Detta hus fångar alltid mitt intresse. När jag tänker på England ser jag dessa hus framför mig med massa grönska klättrande längs väggarna. Idag kändes det extra engelskt med tanke på det regniga och grå vädret.
/J

'Nightcall'

Kategori: Allmänt

/J

Dagens skämt

Kategori: Allmänt

"It's not enough"

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har det varit kyligt. Häromnatten låg jag invirad i mitt duntäcke som i en kokong. Trots det ilade det genom hela kroppen av kyla så fort jag rörde på mig. I dag har frosten legat vit hela dagen. Det ger en vacker skepnad till vardagen. Jag tror inte det är risk för snö då det imorgon ska vara tillbaka runt 10 grader.
/J

Inte så VIKTigt

Kategori: Motion

Januari är den tid på året då träninghysterin bryter ut. Det är nyårslöften som ska infrias och bilringar som ska försvinna. Överallt går det att läsa om de bästa metoderna, vilken mat som ska undvikas och vilka vikter som ska lyftas. I dag handlar alla inlägg på blogg.se's hemsida just om träning. Jag blir så trött på det hela och väljer att gå emot strömmen. Istället för att vara som alla andra och anmäla mig till gym denna månad har jag istället avsagt mitt medlemskap. Jag känner att gratis är gott så jag fortsätter med mina dagliga promenader fram och tillbaka till jobb och förhoppningsvis ska jag snart ta mig ut i löparspåret. Jag har blivit tillfrågad att springa Göteborgsvarvet nästa år men hur det blir med det är alltför tidigt att säga.
/J

Ryan Gosling x4

Kategori: Film/TV/Läsbart

Här är mina favoritfilmer med Ryan Gosling. Det finns fler att avnjuta hans skådespeleri i men dessa är de jag kan rekommendera er att inte missa. 'Lars and the Real Girl' är riktigt rolig och söt. En fin historia med glimten i ögat. 'Blue Valentine' är väldigt mörk. Se den inte när du mår illa dagen efter. En kärlekshistoria som går fel men på något sätt känns mer verklig än alla andra "perfekta" kärleksfilmer. 'Crazy Stupid Love' är ett exempel på en sådan men ändå värd att se då den ger tankeställare. 'Drive' är en thriller som verkligen fpngar ens intresse med en gång. Trots det långsamma tempot är den nagelbitande hela vägen igenom.
/J

'Ready for it'

Kategori: Allmänt

Provat något nytt. Varför måla hela nageln när halva räcker? Sätt lite tejp på den halva som du inte vill ha neutral. Kom ihåg att ta bort tejpen innan nagellacket torkat för att undvika sprickor.
/J

'Under the pavement'

Kategori: Musik

Idag har jag en sån där härlig söndag då jag inte göra något speciellt men inte bara ligger på sängen. Går runt i min nyinköpta lila velourmunkjacka. Ville ha den första gången jag såg den så när den var nedsänkt till halva priset kunde jag inte annat än ta med den hem. Samtidigt i mitt undanplocksbestyr ljuder bästa söndagsmusiken för tillfället, 'Deportees'.
/J

'Turn the Tide'

Kategori: Film/TV/Läsbart

När jag var tonåring läste jag boken 'Jag saknar dig, jag saknar dig'. Inte bara en gång utan flera. Det är en sorglig men samtidigt vacker historia. Förra året kom filmversionen, 'Jag saknar dig', och den är om inte ännu vackrare och sorgligare. Inte ett öga torrt.
/J

'The show tonight'

Kategori: Shopping

Har precis klickat hem två varor från denna underbara internetbutik. Everything5pounds. En klänning och ett par skor. Det gäller att vara snabb för varorna tar slut väldigt fort och det är sällan de finns i rätt storlek. Vad det blev får ni se nästa vecka när paketet kommer.
/J

'Somebody that I used to know'

Kategori: Musik

Hur bra är detta på en skala? Verkligen imponerande. Vänta till killen i mitten börjar sjunga. Grymt!
/J

'I surrender'

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att bli pillemarisk. Hoppas att knaprandet av järn och omega 3-tabletter ska få mig att må bättre. Känner mig konstant trött och hängig. Naglarna flisar sig och håret har mist sin glans. Eftersom jag inte tar för vana att äta så mycket kött och fisk tänkte jag testa och se om dessa piller kan hjälpa istället.
/J

I badrummet

Kategori: Allmänt

Ny tvål. Den luktar underbart gott. Hallon och vanilj. Precis som smält hallonglass en varm sommardag. Jag vill slicka fingrarna varje gång jag tvättat händerna.
/J

'The Beast'

Kategori: Allmänt

Jag har haft en väldigt lugn helg. Riktigt skönt att få sova ut och vakna upp pigg istället för bakfull som annars varit en ganska förekommande företeelse. Verkade som jag behövde det då jag somnade vid nio i fredags. Annars har jag mestadels ägnat mig åt att titta på filmer och serier. Har även hittat tillbaka till en lärorik sysselsättning, alfapet på internet. Lyxade till lördagskvällen, åt tortillachips och hommusdip med smak av citron och koriander. Idag tog jag mig utanför dörren. Lunch på stan med kär vän och uppdatering vad som hänt senaste månaden. Tror jag ska satsa på fler helger som denna.
/J

Bloglovin´

Kategori: Allmänt

'Written in the stars'

Kategori: Allmänt

Håret är nu färgat. Det blev mörk nyans. Var ett tag sen jag var såhär mörk. Känns skönt att vara tillbaka. Nu tar jag helg.
/J

Mad Dogs

Kategori: Film/TV/Läsbart

Precis sett sista avsnittet på första säsongen av 'Mad Dogs'. En engelsk svart komedi och psykologisk thriller. Helt riktigt. Jag slungades mellan skrattretande och nagelbitande scéner. En av de bättre serier jag sett på länge. Fick upp ögonen för den eftersom John Simm och Philip Glenister är två av huvudrollsinnehavarna. Gillade verkligen 'Life on Mars' som jag sett dem i innan. Om två veckor börjar nästa säsong av 'Mad Dogs' sändas i tv. Jag kan inte vänta!
/J

'Satan i gatan'

Kategori: Allmänt

Ibland blir jag tokig på mig själv. Hittade inte husnyckeln innan jag begav mig iväg till jobbet. Kunde inte för mitt liv förstå var jag lagt den. Vid hemgång fick jag stå utanför huset och vänta i ungefär en halvtimma innan en av mina huskamrater kom hem och kunde släppa in mig. I ösregn stod jag och räknade röda bilar som körde förbi. Det gick segt i början men slutsiffran blev 43 stycken. Letade igenom huset, jackor, väskor, alla tänkbara och otänkbara ställen som nyckeln skulle kunna vara på. Skäms för att säga det men hittade den vid fjärde försöket i ett litet fack i väskan som jag använder till jobbet.
/J

Nytt (h)år

Kategori: Allmänt

Nytt år och äntligen dags för ny hårfärg. Jag har tänkt på det en längre tid men det var först idag som jag bestämde mig vilken färg det ska bli. Resultatet får ni se till helgen.
/J

Snart på bio

Kategori: Film/TV/Läsbart

Jag har tittat igenom vad bioåret 2012 har att erbjuda och det finns en del som jag skulle vilja se. Ni kan själva bestämma om det är något som faller er i smaken. Min lista är det ingen ordning på alls, varken vilken film jag ser fram emot mest eller när de släpps.
Förutom de filmer ni kan se trailers på ser jag fram emot Bondfilmen 'Skyfall', 'Gangster Squad' med Ryan Gosling och Sean Penn, 'The Great Gatsby' med bl.a. Leondardo DiCaprio, 'Django Unchained' av Quentin Tarantino, 'Dark Shadows' av Tim Burton med Johnny Depp och 'Step Up 4Ever'. Kanske har jag missat någon?
/J

Fab fab fab fab!

Kategori: Festligheter

Vi lyckades få till en bild med alla involverade i nyårsfirandet. Sista minuten-planer som visade sig bli en lyckad kväll. Dansade in det nya året med massa nya moves och vi var kungar/drottning på dansgolvet. A fab year ending with fab company at a fab place called the FAB Café! Om vi är redo för 2012 vet jag inte men vi ska ha kul hela vägen.
/J