BabbelBabbel

Sista dagen på 2011

Kategori: Allmänt

Hoppas ni får en trevlig kväll och att 2012 blir minst lika underbart som 2011!
/J

Tårtkalas

Kategori: Festligheter

Födelsedagen fick ett härligt slut. Middag i goda vänners sällskap på favoritrestaurangen. Till efterrätt blev det hembakad tårta. Servitörerna serverade med pompa och ståt. Det var inte så farligt pinsamt att alla sjöng Happy Birthday som jag hade trott. Tårtan som tog sitt lilla tag att göra när det inte finns elektrisk visp fick bra betyg. Vi fortsatte kalaset med några drinkar hemma i huset. Nu ser jag fram emot att se vad åldern 28 har att hitta på.
/J

28 jordsnurr

Kategori: Festligheter

Idag är ingen vanlig dag. Det är MIN födelsedag! Ska ordna frukost och servera mig själv på sängen och sedan öppna paket. Hipp hipp hurra!
/J

3 av 5 möjliga tatueringar

Kategori: Film/TV/Läsbart

Så har jag även sett filmen. Först hade jag det i mitt huvud att den engelska boken inte var densamma som svenska. Något var "lost in translation" så att säga. Med lite eftertanke visade det sig att den svenska filmen hade stoppat in en liten detalj som inte finns. Antagligen inte lika bra/spännande eftersom jag redan kan historen. Ville självklart se amerikanska filmversionen för att se hur de tolkat boken. Med risk för att dra alla amerikaner över en kam och få en del kommentarer tillbaka har de bara gjort filmen för de är lata. De är lata som inte orkar läsa undertexter (svenska filmen är det inget fel på) och denna version är omskriven för att slutet ska fattas redan i början av filmen. Mitt råd är; ni som inte läst boken - se gladeligen filmen! De jag gick på bio med har inte läst boken och de tyckte om filmen. Ni som läst boken - se inte filmen! Om ni verkligen känner att ni måste - ta den inte på så stort utan njut av Daniel Craig istället.
/J

Förberedelser

Kategori: Festligheter

Bordet är bokat, gästerna inbjudna, tårtreceptet nedskrivet. Vad det blir av allt får ni se senare i veckan.
/J

Bild lånad från: arla.se

Julrea

Kategori: Shopping

Nu är de mina. Örhängena jag såg ut i början av månaden. Lyckligtvis fanns det en uppsättning kvar på rea och då tyckte jag de skulle få komma hem med mig. I övrigt fanns det inte direkt något jag kände för att handla. Kanske kommer mer senare i veckan.
/J

Julafton

Kategori: Festligheter

Frukost
Paket under granen
Lite vila med huvudvärk dagen efter
Lunch med whiskeygravad lax
Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul
Eftermiddagsfika
Middagsförberedelser
Julbord?
'Tomten är far till alla barnen'
Paketöppning
Snacks för resten av kvällen
Kvällen avslutades med återupptagen traditionsenlig film
Hoppas ni hade en minst lika härlig julafton som jag
/J

God Jul

Kategori: Allmänt

Önskar er alla en fröjdefull jul! Hur min julafton ser ut får ni se i bilder imorgon.
/J

#Kjell5000

Kategori: Film/TV/Läsbart

Vilken härlig idé! Upptäckte denna serie idag. Nu vill jag gärna se hur det går för Kjell i hans resa att hitta alla sina 5000 Facebookvänner. Första avsnittet av 10 hittar ni här. Man får sig en tankeställare.
/J

Fortfarande dumförklarad

Kategori: Film/TV/Läsbart

Denna film har premiär på juldagen. Jag såg den redan i september (läs här) när den släpptes i UK och fick toppbetyg överallt. Den är sagd att bli årets bästa film. Självklart ville jag se den. Tyvärr förstår jag den inte och tyckte det var bortkastade pengar. Nu när jag inser regissören är Tomas Alfredson, som även gjort 'Låt den rätta komma in', 'Torsk på Tallinn' och 'Bertfilmen' mm. gör det ont i mig att jag inte gillar denna film. Om ni ser den, snälla berätta vad jag missar. Andra jag pratat med säger som jag.
/J

Bild lånad från: www.imdb.com

Torsdagkväll

Kategori: Leeds

Bingokväll! Första gången jag varit på riktig bingo, live. Jättekul. Tio spel med 6 brickor i varje för 75 kronor. Tyvärr vann vi inte men ändå värt pengarna. Stor sal, massa bord och alla deltagare är väldigt allvarliga. Skulle någon stackare ropa ut felaktigt bingo fylls rummet av blickar som kan döda. Jag var som närmast en nummer ifrån och det pirrade till i magen men mer spännande än så blev det inte. Kan absolut tänka mig att spela igen någon gång.
/J

Var tog kylan vägen?

Kategori: Allmänt

Förra årets vita jul verkar inte visa sig detta året. Istället blir det att ta fram höstjackan igen och lägga undan vantarna. Runt 10 grader dag som natt. Ur positiv synvinkel blir det billigare el- och gasräkning.
/J

Lussekatter

Kategori: Mat och dryck

Lussekatterna är bakade. Var skeptisk till att börja med. Enligt receptet ska de innehålla kesella. Kesella i England heter fat free cottage cheese. Bara tanken på att ha ost i degen vände min mage ut och in. Det är ju färskost i kesella men bara för att engelskan har tagit tillvara på ostnamnet kändes det fel. Första plåten blev lite torra då jag missade hur länge de varit i ugnen. Resterande katter blev nästan lika bra som mammas, utan smak av ost.
/J

Evil shall with evil be expelled

Kategori: Allmänt

Lagom till releasen av den amerikanska versionen av 'Män som hatar kvinnor' har jag införskaffat boken. Det är dags att läsa den engelska versionen för att se om den är lika bra som originalet. Jag sitter som på nålar redan efter några sidor trots att jag vet vad som ska hända härnäst och så kommer lite småfniss när svenska namn låter så oseriösa i engelsk text. Lyckligtvis har jag raderat Mikael Nyqvist som Blomkvist och ser nu Daniel Craig framför mig istället. Noomi Rapace kan däremot inte ersättas som Lisbeth.
/J

Lunch på stan

Kategori: Mat och dryck

Fish and chips är en klassiker som helt klart växte hos mig idag. I ett av matstånden säljs nämligen Fish & Chips with a twist. Citron, lime och chili-friterad fisk med perfekta pommes och hemmagjord vitlöksmajonäs. Helt klart njutbart i kyla med vinande vindar.
/J

Årets första julklapp öppnad

Kategori: Allmänt

På dagen före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dagen, före dopparedagen öppnades årets första julklapp. Sista dagen på jobbet innan jullov och jag fick parfym och body lotion från min hemliga tomte. Togs emot med glädje. Nu är det bara en vecka kvar till julafton. Jag ser fram emot det förutom att Ikea än en gång svikit mig. INGA svenska pepparkakor!
/J

Och mer ska det bli

Kategori: Allmänt

Fick några julkort på jobbet idag och en box choklad som tack för hjälpen i geografi senaste veckorna. Kvällen har gått i pysslets tecken. Försökte mig på att dekorera fönstret med snöflingor så nu börjar julkänlsan komma krypande. Imorgon är sista dagen innan jullov och sen är det bara en vecka kvar till julafton.
/J

Sett på busshållplats

Kategori: Film/TV/Läsbart

Hon är lite här och var. Allas vår Noomi Rapace. Kul att hon gör succé i annan Hollywoodfilm lagom till amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor har premiär.
/J

Lucia 2011

Kategori: Film/TV/Läsbart

Tittade på Luciafirandet imorse över svtplay medan jag gjorde mig iordning. Det är allt lussefirande jag får idag. Inte haft råd eller tid att baka lussekatter än men nästa vecka så.
/J

Favorit i pastasåshyllan

Kategori: Mat och dryck

Loyds pastasåser är de bästa. Lite dyrare än normalt. Bäst att passa på när det är extrapris eller kampanjpris.
/J

Café vs Bar

Kategori: Film/TV/Läsbart


Jag har alltid tyckt Vänner är den bästa komediserien. Jag har sett alla avsnitt fler än en gång och det är många som jag inte ens kan räkna hur många gånger jag sett. Nu har jag fastnat för en annan komediserie, How I met your mother, som jag tycker är snäppet bättre. Kanske för att den känns mer verklig. Säsong 7 visas på TV för tillfället och en 8e säsong är beräknad. Jag har börjat titta från början och är inne på tredje säsongen. Min favorit är Barney och han har så rätt när de ger en pik till just vänner-serien. "Hanging out in a coffee place is not nearly as much fun as hanging out in a bar"
/J

Bilder lånade från: en.wikipedia.org

Sett på film

Kategori: Film/TV/Läsbart

Jag vet att denna film är bok från början. Oftast försöker jag läsa böckerna innan jag ser filmerna. Nu kunde jag inte hjälpa det. Vilken härlig film! En sån där 'måbra'-film. Jag älskar när bitchiga kvinnor får vad de förtjänar.
/J

Bild lånad från: www.imdb.com

Fått på jobbet

Kategori: Musik

I veckan fick jag denna pin av en kollega. Inte hunnit investigera var han har fått tag i den. Jag kommer självklart bära den nästa år vid ett tillfälle. En speciell kväll i maj månad då bästa låt ska koras.
/J

Många som heter Joseph

Kategori: Musik

Words Count For Nothing.mp3
Battlescars
Hög mysfaktor på gårdagskvällen. Härlig stämning på puben med lagom svängig musik. Härliga influenser av folkmusik genom dragspel, fiol och munspel. Tempot ökade för varje band. Klicka på playknapparna för att lyssna. Kunde tyvärr inte länka till Joseph & David.
/J

Polly Rocks

Kategori: Mat och dryck

Citron, mjölkchoklad och lakrits. Vilken härlig kombination. Den gula ligger högt på listan men saltlakrits slår inte originalet. Tack Dregen för att komma på något nytt, som jag gillar, och J för att jag fick chans att smaka.
/J

The Travelling Band

Kategori: Musik

Praktisk advent

Kategori: Allmänt

Hur smart somhelst. Julstämningen infann sig idag. Kallt och halt på väg till jobbet. Lite snöblandat regn. Skönt med värmande ljus i några sekunder. Vill du ha en egen, beställ här.
/J

Barndomsvänner

Kategori: Festligheter

Jag har haft en kanonhelg! Galet från början till slut, på ett bra sätt. Vi har så kul tillsammans. Tyvärr går ju två dagar så fort men det sägs underbart är kort. Längtar till nästa gång galenpannorna ses.
/J

Finbesök

Kategori: Allmänt

En vecka har gått och ikväll är de äntligen här. Denna bild är lite nyare än från tidigare inlägg. Tagen förra året när vi var ute en kväll i somriga hemstaden. Misstänker det blir en del mat och alkoholintag även under denna helg när vi är tilsammans. JAG ÄR REDO!
/J

Secret Santa

Kategori: Allmänt

Bland vikarierna på jobbet ska vi ha julklappsutdelning. Drog namnlappar idag så nu är det dags att hitta något lämpligt för en av dem. Temat är "naughty but nice" och det får inte vara mer än 50 kronor. Roligt men svårt. Två veckor har jag på mig. Mest spännande att se om jag kan lista ut vem som ger mig en julklapp.
/J

1a december

Kategori: Allmänt