BabbelBabbel

31 December 2012

Kategori: Festligheter

Igår blev jag uppvaktad med kort och några presenter. Umgicks med några vänner på puben och det kändes i huvudet när jag vaknade. Nu mår jag bra igen och är redo att bli 'Dancing Queen' på kvällens dansgolv. GOTT NYTT 2013!!!
/J
 

"En oväntad vänskap"

Kategori: Film/TV/Läsbart

I julhelgen såg vi den franska filmen, "En oväntad vänskap". Den kan jag verkligen rekomendera. Bra story och skådespelare. En 'feel good'-film helt enkelt. 
/J
Bildkällor: klicka på respektive bild
 
 

Sista på 20-talet

Kategori: Mat och dryck

29 år idag

/J

Julklappar

Kategori: Allmänt

 
Jag fick många fina julklappar i år. Tack så mycket! Kände bara att jag var tvungen och visa tre av dem som visar på att vänner och föräldrar har koll på vad jag gillar ;)
/J
 

Hyllor på plats

Kategori: Allmänt

När vi flyttade in blev det obligatoriskt besök på Ikea. Jag har börjat uttala det på svenska häromkring nu så att engelsmännen lär sig det rätta uttalet. Nog om det, när vi var där köpte jag ett par hyllor som jag väntat på att få upp. Meningen var att pappa skulle hjälpa över jul men vi fick inte igång borren så jag trodde hoppet var ute. Idag kom de äntligen upp precis där jag ville ha dem. Cs pappa kom på besök med sin julklapp, finfin borr. Det tog inte lång tid innan hyllorna var proppfyllda. Jag är helnöjd.
/J
 

Julrea

Kategori: Shopping

Jag hamnade på julrean idag. Hade hoppats på att köpa något glittrigt till nyår men hittade inget vettigt. Mycket var redan utplockat men äntligen blev en ghd min. Det är den bästa plattång jag någonsin provat. Dyr som smör men idag var den nedsatt en liten slant så då slog jag till. Hittade även ett par skor, som om jag behöver fler...Kunde inte motstå då de endast kostade en 50-lapp och så är de ju supersnygga med nitar, fejkmocka och conversestil. 
/J
 

Annandagen

Kategori: Sport

Min julklapp till mamma och pappa blev lyckad. En heldag i Manchester med biljetter till Man U - Newcastle. Jag tycker inte om Man U, inte ens lite, men det var det enda laget som spelade hemma på annandagen. Min andra Premier League match jag är på och återigen såg jag Newcastle. Nästa gång får det banne mig bli Anfield jag besöker. Det positiva var iaf att mina föräldrar hade kul, matchen bjöd på spänning och många mål. Jag kunde dessutom sitta ner lugnt då jag inte hejjar på något av lagen. Skönt att slippa vara nervös. Jag tyckte att matchen förtjänade att sluta oavgjort. 'Magpies' spelade faktiskt bättre fotboll i första halvlek än topplaget. 
Efteråt mötte vi upp med H och M. Det var trevligt att se dem på engelsk mark. En öl och lite småprat hann vi med innan det var dags för hemfärd. 
/J
 

Juldagen

Kategori: Allmänt

Eftersom engelsmännen firar julafton på juldagen, ja allt är bakvänt här, så gjorde vi det också. Juldagen är helig så då är allt stängt, utom indiska restauranger, så vi stannade inne HELA dagen. Det gick riktigt bra och var hur trevligt som helst med sex olika sorters alkoholhaltiga drycker. Det blev några klappar och ett mini julbord med det väsentliga. Självklart blev det även engelsk tradition med crackers. De är bland det bästa med julen. 
/J
 

Julafton

Kategori: Allmänt

På julaftonskvällen gjorde vi oss rena ock klädde upp oss för besök på fin restaurang, Fazenda. Godaste kött jag ätit, inte lite heller. Vi satte oss ner, beställde in vin och öl och tog sedan för oss av deras buffé innehållandes mängder av tillbehör. Jag fyllde hela tallriken vilket gjorde det svårt att å plats med allt kött som kom in. Vi fick äta hur mycket vi ville till ett fast pris. Jag åt så mycket kött att det till slut gjorde ont. Ändå klämde jag ner ytterligare en köttbit och till min lycka var det kvällens favorit av de 15 som erbjöds. Testade även kycklinghjärta. Små bitar som smakade kyckling men konsistensen var en blandning av svamp och överkokt räka. En gång om året passar denna restaurang alldeles utmärkt.
/J
 

Betty's Cafe Tea Room

Kategori: Mat och dryck

Dagen före dopparedagen begav vi oss till Harrogate. Det var sol när vi åkte i bussen men sen kom storm och regn. Vi tog skydd på Betty's Café, det första och äldsta i hela England. Vi drack självklart te och åt scones med 'clotted cream' och jordgubbsmarmelad. Jag tycker om russin men inte i bakverk så jag var tvungen att peta ut dem. De tog upp en hel tallrik från två scones. Kanske skulle jag ha frågat om de gör scones utan russin...
/J

Julbilder

Kategori: Festligheter

"Silver Linings Playbook"

Kategori: Film/TV/Läsbart

 
Ikväll blir det bio. Det var ett tag sedan sist. Ska bli skönt att krypa ner i en biostol och bara slappna av. Det har varit mycket på jobbet och jag var trött hela dagen. Hade en vän över på middag igår och det blev lite för mycket vin en tisdagkväll men trevligt var det. Inte många dagar kvar till jul. Julkorten börjar ramla in och det ligger klappar under granen. Det är bara sällskapet som fattas sen kan vi köra igång. 
/J

Pepparkakshus

Kategori: Mat och dryck

Igår dekorerade vi våra pepparkakshus från IKEA. Jag var väldigt förväntansfull men det gick snabbt över. Inte lätt att sätta ihop ett hus och mitt tålamod räckte inte långt när mina dekorationer inte ville fastna utan konstant ramlade av. Tillslut fick jag ordning på det och är riktigt nöjd med mitt hus. Kan ni gissa vilket som är mitt? Jag är inte säker på om jag kommer äta det eller inte. Får smaka och se. Exakt en vecka till julafton.
/J
 

Purple Rain

Kategori: Allmänt

Det blev lila toppar denna gången. Jag föredrar nog lila över de röda som jag hade i somras. alltid roligt med något nytt. Färgen jag använt köpte jag på BootsPurple , fick två för priset av en så det var kanon. 
 

Luciatåg

Kategori: Allmänt

Glad Lucia på er!
/J
 

Makeover

Kategori: Allmänt

Har glömt att visa er jag färgade håret i helgen. Rötterna såg alldeles förfärliga ut så la i ny blond toning och vips kände jag mig som Eminem när huvudet lyste upp som en glödlampa. Just nu står jag med folie i topparna. Vilken färg som döljer sig där under får ni se imorgon. Då är det Lucia. Kanske jag skulle ha guldglitter i håret...
/J
 

Tequieros

Kategori: Mat och dryck

Costco är menat för företag som handlar mycket mat i stora förpacknigar. Man måste vara medlem för att komma in. Min huskamrat C är medlem så vi tog en tripp. köpte ett kilo Scan köttbullar och så tog vi med oss en sådan här kartong öl. Inte lika god som Desperados men med en lime i ska de inte vara några problem att drickas. Tequieros får mig att tänka på Enrique Iglesias låt med samma namn. Det var tider det.
/J
 

Julfest

Kategori: Festligheter

Det blev inte många bilder tagna igår. Jag hade alldeles för roligt för att hinna ta kort. Julfest med jobbet är superkul. Middagen hölls på fint Mansion och fin dukning. Allt var perfekt så jag kände mig lite för ofin för att vara där. Masken hade jag bara på mig första tio minuterna. Sa hej och efter det åkte den av. Väldigt irriterande när ögonfransarna slog emot och att den åkte upp på kinderna varje gång jag skrattade. Fri bar så det blev en hel del dryck, både till maten och efter. Cheferna bjöd på en härlig dans och så delades priser ut. Mycket dans innan vidare till efterfest i stan. Galet roligt hade vi och jag fick en chans att prata med kollegor som jag aldrig annars hinner. Trött och hängig idag, precis som jag förtjänar efter en toppenfest.
/J
 

Internet

Kategori: Flytt

 
Äntligen är vi anslutna tll världen. Hur bra än telefonens internet är går inget upp mot att sitta vid en dator. Jag skulle egentligen ha tagit fram allt inför morgonkvällens fest. Jag har räknat ut att jag endast har 45 min på mig från att jag kommer hem från jobbet till att taxin hämtar upp. Det är inte mycket tid för att göra sig festfin. Nu ligger iaf allt framme, kläder, skor, smycken. Jag har inte bestämt hur håret ska se ut än, utsläppt, uppsatt, lockigt eller rakt. Har som sagt inte mycke tid så det får bestämmas under dagen imorgon. Nu är klockan sen så det är dags att sova.
/J
Bild lånad från:
http://www.dailymobile.net/2012/09/22/new-version-of-keep-alive-app-now-in-marketplace/black-wifi-icon-hi/

Chris

Kategori: Flytt

Chris står fortfarande grön och grann. Tyvärr dricker han inget av vattnet vi gett honom men alla säger det inte gör något. Han ska överleva fram till och under jul. Det hoppas jag. Han ser lite naken ut. Behöver något som pryder toppen och några större julkulor i annan färg.

Mycket mer finns inte att rapportera från nya huset. Nästan fått ordning på allt i mitt rum. Några hyllor som behöver komma upp och lite småsaker.
Ingen snö än så länge men kallt är det. /J

Myskväll

Kategori: Flytt

Ikväll blev det äntligen glögg och lussekatter. Jag känner mig väldigt julig för tillfället. Granen är nästan färdigpyntad, jag har slagit in julklappar och H har dekorerat trappstången med glitter och ljusslinga. Det är bara tre veckor kvar till jul och till helgen blir det julfest.

/J

Fullt upp

Kategori: Flytt

Ursäkta röran men vi flyttar. Det gick snabbt att flytta allt i fredags. Två bilar och fyra personer. Vi håller fortfarande på att fixa. Det går att se vi har ett kök och ett vardagsrum.

Spenderade gårdagen på IKEA. Hann inte sitta ner och äta, blev inte ens en korv :( Vi hittade inte allt vi behöver och köpte saker vi inte behöver så en lyckad tur. Fick en bra deal på julgran så "Chris" står så grön och grann i stugan. Självklart införskaffades adventsljus men tände först ikväll. Hade hoppats hinna sitta ner med en kopp glögg och en lussekatt. Kanske imorgon.

Ledig dag idag men istället för att få ordning på mitt rum spenderade jag dagen i stan och julhandlade. Nästan klar! Förhoppningsvis ska vi ordna internet snart men NU ska jag sova.

/J