BabbelBabbel

Nedskärningar

Kategori: Karriär

Under de närmsta veckorna
Kanske t.o.m månader,
ska 10 bli 8
/J

Halmhundar

Kategori: Film/TV/Läsbart

För några månader sedan såg jag Straw Dogs, originalversionen. Verkligen en upprörande film. Så pass otäck att jag valt att vänta till att se 2011's version. Inte mycket skillnad mer än att den är modernare. Lika obehaglig. Den kvinnliga huvudrollen är starkare i senaste versionen. Om ni är magstarka är båda filmerna väldigt sevärda.
/J

Bilder lånade från: www.imdb.com

En vecka på fredag

Kategori: Musik

Förra året såg vi dem gratis. Vilken lycka det var att upptäcka ett så bra band, på skiva som live. I år är det dags igen, The Crookes. Nu med två andra band och hela 50 kronor inträde. Biljetter är bokade!
/J

Första liljan

Kategori: Allmänt

Tittade ut genom bussfönstret på väg in till stan och såg årets första påsklilja. Var tvungen att ta ett kort på tillbakavägen. Tyvärr inte med solen i bakgrunden men blomman lyser upp lika bra själv.
/J

Limited Collection

Kategori: Shopping

Såg dessa kläder i butik tidigare i veckan. Är jättesugen på att köpa, om de passar. Är det en slump att det är 20% rabatt över helgen, både i butik och online?
/J

Bilder lånade från: http://www.marksandspencer.com/

Vårknopp

Kategori: Allmänt

Solen skiner. Himlen är blå. Knopparna på träden letar sig fram. Jag känner i kroppen att våren är på väg. Helgen är förutspådd att bli lika fin. HÄRLIGT!
/J

Fingerprydnad

Kategori: Shopping

Jag har som nyårslöfte att lära mig spela gitarr i år. Jag har som närmst kommit till att spela luftgitarr. Idag ännu ett litet steg närmare. Kunde inte motstå denna cola ring. 10 månader kvar, det är inte kört än.
/J

Himla vackert

Kategori: Leeds

Himlen fascinerade mig när jag satt och väntade på gott sällskap.
/J

'Here's to us'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Onsdag, eller lillördag som den också kallas, är den dag då jag tittar på några av de serier som jag inte borde skryta med. I vilket fall så gillade jag verkligen klänningarna som Gleegruppen uppträdde i uinder veckans program. Jag skulle inte tacka nej till en sådan.
/J

Pancake day (Fettisdag)

Kategori: Mat och dryck

Curly Sue

Kategori: Allmänt

Den lockiga versionen. Fick mig att tänka på denna låt, tAKiDA - 'Curly Sue'.  Jag gillar båda versionerna, med lockar och plattat. Det blir ingen bild på hur jag kan dölja det för jag ser ingen anledning till det. En cool frisyr är inte till för att döljas.
/J

Light my day

Kategori: Allmänt

Det känns att våren är på väg. Så himla skönt att det är ljust ute när jag vaknar upp på morgonen. Visserligen vaknade jag redan klockan fyra och kunde inte somna om men när alarmet ringde vid sex såg det ut såhär. Skönt. Ljust även hela vägen hem nästan 12 timmar senare. Ljuset gör mig gladare och energirik.
/J

Crystal Head Vodka

Kategori: Mat och dryck

Dyraste vodkan jag någonsin smakat. Det smakar inte vodka. Väldigt len på tungan, nästan som vatten. Självklart stark utan blannnevatten, vilket den inte ska mixas med. Flaskan är riktigt cool. Vore jag rik skulle jag inte bara ha en utan flera uppradade.
/J

"You have me"

Kategori: Festligheter

I veckan var det B och J's 30-åriga födelsedag. Detta skulle givetvis firas så i fredags var vi ute och det känns än idag. Inte riktigt min musiksmak på det stället vi gick till men vad gör man inte för vänner? Jag höll mig ganska lugn, undkom 70% av alla shots som intogs. Ändå slutade det med att jag headbangade, speciellt till Rammstein-'Du Hast' (enda låt jag kände igen). Det kändes i nacken i går och än värre idag, en stödkrage skulle inte sitta fel. Under kvällens gång fick jag många komplimanger om min nya frisyr, både från vänner men också från folk jag aldrig träffat förut. Kul, som också är ett bra ord att sammanfatta födelsedagsfirandet med.
/J

Pyssel

Kategori: Allmänt

Beställde bilder för framkallning. Idag kom paketet. Förutom alla bilder får man ett kort med alla fotografier i miniatyr. Jag gillar det mesta i små versioner och ville såklart göra något med minikorten. De fick hamna på en av Ikea-ramarna. Nu är bara frågan vilken kort som ska få snygg inramning.
/J

Kvällens outfit?

Kategori: Shopping

Kläderna jag inhandlade häromdagen. Blus, klänning och väska från H&M. Allt går i skalan svart, grått och vitt.
/J

Det vore inte dumt

Kategori: Musik

"Heeeey I need a visit to Vienna
a weekend of romance and fun
Baby, check your busy agenda
you got time for a final round"

/J

Goody bag

Kategori: Shopping

Igår fick David Beckham följa med mig hem. Det kallar jag goody bag ;) Förutom ovanstående accossearer inhandlades även en klänning, en blus och en liten handväska. Allt från H&M. Får se om bild kommer senare.
/J

Klippt och skuren

Kategori: Allmänt

Hemkommen från stan. En underbar eftermiddag. Jag blev supernöjd med den lite mer vågade frisyren. Behöll längden på en sida och kort på den andra. Så skönt att gå till en frisör som har samma typ av hår - lockar, tjocklek och kvalitet. Idag skojade vi till det med att platta eftersom det var ett tag sen. Jag kommer definitivt gå tillbaka till den salongen. Senare i veckan ska jag visa er hur frisyren ser ut med lockar och att jag kan dölja den korta delen om så önskas. Efteråt var jag så glad att jag shoppade loss ordentligt. Imorgon får ni se vad det blev. Kom bara hem för att dumpa av allt innan middag och bio. Dags att ge mig iväg igen.
/J

Det var en gång...

Kategori: Film/TV/Läsbart

Kanske kan sagor gå i uppfyllelse. Vore rätt häftigt om det visade sig att jag var Snövits dotter och att jag på min 28e födeslsedag skulle rädda hela sagovärlden från den onda häxan. Nåväl, vi vet ju alla att det är inte är sant men i tv-serien 'Once Upon a Time' är det verklighet för Emma.
/J

'Lookalike'

Kategori: Motion

Idag har jag varit snäll mot mitt lilla hjärta, power walk imorse och ikväll en löprunda. Därför får jag unna mig ett "mode"?magasin och lite glass från B&J. Trevlig tisdagkväll.
/J

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

De kommer i alla slags former, modeller, storlekar och innehåll. Idag ska de firas. Grattis till alla hjärtan där ute. Ni som äger dem, ta hand om dem och varandras.
/J

Bilder lånade från: pinterest.com

Drömmen gick i uppfyllelse

Kategori: Shopping

Medan K lastade hela sin bil full, ja hon fick knappt plats själv, åkte C hem tomhänt. Jag hittade såklart något att handla för mina sista slantar innan lönedag imorgon. Jag är väldigt nöjd med mina inköp och jag hoppas att de små ljusstakarna ska kunna hålla värmeljus när de brunnit ut. Älskar mönstret med de små rosorna.
/J

'Spathiphyllum' krukväxt/'Försommar' kruka/'Ram' träramar/'Tindra' doftljus i glas/'Drömlik' doftljus i kruka/'Smörgåskaviar'

Köttbullslunch

Kategori: Mat och dryck

Lunch på Ikea. Inga lingon för mig. Ärtor var enda varma grönsaken att välja på.
/J

Rebel PinUp

Kategori: Allmänt

Det är lunchtid och jag har redan hunnit med en hel del. Lång morgonpromenad, mättande frukost med svalkande tropisk juice i vinglas som avslut. Byte av lakan, varm dusch och ett telefonsamtal. Klipptid är bokad till mitten av veckan. Spännande att gå till ny frisör.
/J

Promenad

Kategori: Motion

Precis hemkommen från en härlig kvällspromenad. Vet inte varför de blivit uppslängda på hyllan alltför länge. Förhoppningsvis kommer de komma tillbaka allt oftare. Känner att det får bli en morgonpromenad imorgon. Jag är ju ledig!
/J

Krigare

Kategori: Film/TV/Läsbart

Kvällens film gick i ett helt annat tecken. Annorlunda att ha sympati för båda sidor. Normalt brukar det vara en som man vill ska vinna men i denna film är det omöjligt för mig.
/J
Bilder lånade från: thereelbits.com och 300mblink.com

Jane Eyre

Kategori: Film/TV/Läsbart

Idag fick vädret vara inspiration till filmvalet. Grått och trist, dimma och dis med en kyla om tränger in i benmärgen. Förra årets version av Jane Eyre har en hel del sådant men det finns hopp. En version som jag verkligen tror på. Bra skådespelare och vackert filmat.
/J

Blåbärstråd

Kategori: Mat och dryck

Den godaste frukost. Hallon/blåbär/tranbärs-yoghurt. Honungsrostad musli med blåbär/tranbär/mandelmix. Färska blåbär. Helgen kan börja!
/J

Ledighet stundar

Kategori: Allmänt

Det är inte vilken vanlig fredag somhelst. Denna fredagen innebär en veckas ledighet från jobb. Sportlov. Som vi alla väntat och längtat. Blir en drink eller två för att fira.
/J

Time is ticking

Kategori: Shopping

Efter att ha burit en turkos klocka på min arm i snart två år kände jag att det är dags för ett byte. Neutrala färger som passar till det mesta. Klassiskt svart och uppfriskande vitt till sommaren. Två klockor för priset av en och en halv.
/J

Cut loose

Kategori: Film/TV/Läsbart

Jag säger bara en sak, JAG VILL DANSA! För en ny version av klassiskt material är den inte så dum, nya Footloose. Den har sina brister men bjuder på härlig dans. Det spritter i hela kroppen. Önskar jag kunde dansa oftare och bättre än vad jag redan gör. Dans är kul och alla kan vi dansa. Filmens bästa citat "How do you make a tissue dance? Put a boogie in it!"
/J

Bilder lånade från: http://uk.movieposter.com/

Jane by Design

Kategori: Film/TV/Läsbart

Har fastnat för karaktären Billy i serien 'Jane by Design'. Han har riktigt snygg stil. Enkel men med rätt detaljer. Är ett fan av hans tvåfingers ring och frisyren.
/J

"Jag ser det snöa"

Kategori: Allmänt

Så har då snön även kommit hit. Jag är redan trött på den. Små flingor som dansar runt i vinden en hel månad om intenästan två försent. För mig har den två alternativ. Försvinna lika snabbt som den kom eller bli riktigt rejäl så skolan stängs måndag och tisdag.
/J

Världens bästa curry!

Kategori: Mat och dryck

Precis hemkommen från R's. Han bjöd på underbar hemlagad curry som tyvärr inte ser så ut på mobilbild. Åt mig mer än mätt och belåten vill jag lova.
/J