BabbelBabbel

Foten är nästan hel

Kategori: Allmänt

Blev av med gipset idag. Förra veckan kändes det som att idag aldrig skulle komma. Idag känns det som att de senaste fyra veckorna varit de snabbaste i mitt liv. Så skönt att bli av med gipset. Jag kan ha matchande skor igen. Ni som vet att jag är skogalen känner nog till hur jobbigt det har varit att inte kunna ha matchande skor och känna sig fin. skit i att det gjort ont och jag inte kunnat gå normalt, att dessutom se ut som en klumpfot, det är inte roligt. Ja, tyvärr är jag så ytlig. 
Jag röntgades först och plåtarna visar att det fortfarande syns att benet i foten brutits. Eftersom jag inte kände något när foten belastades sa doktorn att gipset skulle tas bort. 15 min senare och med hjälp av en elektrisk pizzaskärare var det borta och jag hade MIN sko på foten. Det kändes lite konstigt att gå på den men det ska nog bli bra snart. Jag har inte böjt på tårna när jag gått med gips och sandal så det är ovant. Har tagit bort allt det torra skinnet på häl och tår och tvättat bort stanken så nu är foten nästan som ny. Doktorn sa jag kan gå till gymmet redan imorgon om jag vill. Dock får jag inte springa på 3-4 veckor men skulle jag vilja använda cyklarna eller andra maskiner går det bra. Det gick ju bra att dansa i helgen så det får det nog bli denna också, måste fira att gipset är borta och att det är påsk.
/J

Skunk Anansie

Kategori: Musik

"Jag måste gå på fler spelningar". Det säger jag ofta men likväl händer det alltför sällan men för en gång skull blev det av häromkvällen. Vilken underbar spelning!!! Jag var hög på positiv energi hela kvällen och dagen efter. Skunk anansies frontfigur 'Skin' är ett enda härligt energiknippe. När jag var yngre kommer jag ihåg att jag tyckte hon såg väldigt läskig ut men det är hon verkligen inte, hon är riktigt cool. Mina två favoritlåtar blev ännu bättre med effekterna. Under "Weak" gick hon ut på publiken, precis, hon stod på publikens händer och sjöng. Det var väldigt effektfullt och jag fick nästan en hjärtattack när hon istället för att gå tillbaka slängde sig baklänges och togs emot av vakten. Det kräver mod, styrka och tillit. Som avslutningsnummer sjöng hon "Little Baby Swastikkka" i publikhavet. De skingrade sig så att hon kunde ta sig fram till slutet på rummet för att sedan "crowd surfa" hela vägen tillbaka. Jag säger det igen "Jag måste gå på fler spelningar". 
/J

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sedan jag skrev här och det har hänt en del sedan dess. Fått en ny vän på jobbet, testat huskamratens chokladfontän som hon fick i julklapp, ätit riktigt god yoghurt, försökt knyta avancerade slipsknutar, mumsat hemmagjort vitlöksbröd och blivit omnämnd i tryck på jobbets årliga "The Times" fest. 
/J
 

Första inlägget på företagets blogg

Kategori: Karriär

Som jag nämnde för någon vecka sedan "firade" vi Internationella Modersmålsdagen på jobbet. Idag skrev jag ihop en kort artikel om det som nu har laddats upp på företagets blogg. Läs gärna den här och följ uppmaningen att rösta på den design ni gillar bäst på Facebook. Helst då min ;)
/J
 

Internationell filmhelg

Kategori: Film/TV/Läsbart

Det har blivit en hel del filmer i helgen. Satsade på internationella filmer som jag länge sagt jag ska se men det inte blivit av. Franska 'Amour', brasilianska 'City of God', svenska 'Svinalängorna' och danska 'A Royal Affair'. Alla väldigt bra och anledningen till det är för att de är alla tragiska på ett eller annat sätt och inte har ett typiskt amerikanskt slut. Normalt sett är utländska filmer bättre. Jag rekommenderar dem alla men 'Svinalängorna' är den som sätter djupast spår. Jobbig i många stunder där jag helst håller för ögonen och hoppas att det inte händer andra men vet det är så vanligt att det gör ont i hela kroppen. 'A Royal Affair' kan ni gissa vad den handlar om. Jag gillar alltid kostymdrama och när det är baserat på sanna händelser blir det bättre. Det är även 'City of God', baserad på en sann historia. Det är en grym sådan men väldigt intressant och upplysande. 'Amour' hade jag höga förväntningar på då den vann en Oscar för bästa utländska film och även var nominerad för bästa film. Jag förstår hur det kommer sig men jag tror dock jag glömmer bort den lika fort. 
 

Ledig dag = shoppingdag

Kategori: Shopping

Sedan ett tag tillbaka had ejag planerat en ledig dag och spendera den på stan. Tanken var att jag skulle hitta en outfit till ESC-finalen i maj. Nu blev det inte riktigt så. Ägnade fortfarande halva dagen på stan och shoppade men eftersom jag inte kan prova skor, såg därför supermånga fina, så skippade jag letandet efter kläder och skor till vårens stora evenemang. Istället köpte jag på mig massa nödvändigheter som jag inte behövde gå in i ett provrum för. Jag är duktig på att hålla mig till svart och vitt men tänkte det kunde vara trevligt att matcha mitt nya mobilskal med en färgglad top. Nu blir det inga nya inköp på ett tag. Ska försöka hitta något snyggt under Londonvistelsen i slutet på April. 
/J
 
 

Oscars 2013

Kategori: Film/TV/Läsbart

I söndags gick årliga Oscarsgalan av stapeln. Eftersom det är amerikans tid var det alldeles för sen/tidig sändning så såg den häromdagen istället. Lyckades att undvika tidningar och annan media som skulle avslöja vinnarna. 
Seth McFarlane gjorde sig bra som programledare och underhållningen från olika musikaler var bra. Inga utav pokalerna som delades ut gick till oväntade pristgarare. 
  • Animerad film: Brave
  • Dokumentär: Searching for Sugarman
  • Utländsk film: Amour
  • Kvinnliga biroll: Anne Hathaway (Les Misérable)
  • Skåderspelerska: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
  • Manliga biroll: Christoph Waltz (Django Unchained)
  • Skådespelare: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
  • Film: Argo
Det är alltid roligt att se klänningarna. Fler konstlade och fula än snygga skulle jag vilja säga. Jag var riktigt besviken på Anne Hathaways klänning. Tyckte desto bättre om de klänningar Jennifer Lawrence, Jennifer Aniston och Octavia Spencer bar.
/J