BabbelBabbel

Sledging in Leeds

Kategori: Allmänt

Här är den fullständigavideon från vårt pulkaäventyr i helgen som gick. Det är helt otroligt hur mycket snö som kom över en kväll och natt. Igår regnade allt bort och idag kändes det som att det aldrig hänt. Jag kan inte minnas sista jag åkte pulka men ack så kul det är. Jag vill ha mer snö!
/J

Pulkaåkning

Kategori: Allmänt

På fredagkvällen kom det massa snö. Det snöade nästan hela natten så igår fick en en underbart fin dag med sol och massa snö i backen. Vi köpte pulkor och hade kul i backen hela förmiddagen. Efteråt blev det kex och  varm choklad med marshmallows i. Vi filmade en hel del också. hittade en liten ramp som vi åkte över. Vissa slog sig lite illa men kul var det. Visar en video på ett av mina hopp.  
Idag är jag förkyld. Vaknade upp med feber och halsont. Blir vila resten av dagen medan snön utanför regnar bort. 
/J
 

Det bästa av det bästa

Kategori: Allmänt

Massa snö kom inatt och idag kom än mer. Så kul. Jag skuttade, nja kanske inte men gladare steg än vanligt tog mig till mötesplatsen för att bli upphämtad till jobb. Bilen gick sakta idag men fram kom vi. Jag och en annan fick hjälpa billar att ta sig över lilla branten in till parkeringen. Putta bilar med halt underlag är den bästa starten på dagen. Kastade lite snöboll på lunchen och hjälpte till att göra snögubbe. 
Vid hemgång var det dags att skrapa bilar. En stackars tjej fick byta däck i kylan då hon fått punktering. Hon tog sig hem hon också. Kommer det mer inatt blir det nog taxi imorgon. 
Jag vet ni i Sverige kanske inte är lika glad för snö som jag. Jag slipper skotta och slippet köra bil så jag är lycklig. Bortskämd unge som kan njuta av snön när den är som bäst. Hade jag haft termobyxor med mig hade det blivit en snöängel.
/J
 

Duolingo

Kategori: Allmänt

Bästa appen på länge. Laddade ner Duolingo i helgen så nu fortsätter min lärdom i spanska. Det är jättenkelt att följa. Olika nivåer med början i baskunskaper. Roliga övningar och lätt att lära. Det bästa är att appen är gratis. Ladda ner du också och öka språkkunskaperna. 
Själv har jag precis varit ute i snön ett tag. Det har kommit massa under natten och det snöar än. Jag önskar vi blev hemskickade så jag kunde leka lite till. Nackdelen med att inte jobba i skola antar jag.
/J

'The Walking Dead'

Kategori: Film/TV/Läsbart

För mig är det enklast att koncentrera sig på en serie i taget. Jag har en lista med de som jag vill se. I helgen föll valet på 'The Walking Dead'. Det är en väldigt annorlunda serie i det fall den är bildligt beskrivande. Det grymma känns på riktigt och jag hoppas verkligen inte att världen kommer se ut såhär en "vacker" dag. Jag fastnade direkt och varje avsnitt slutar såklart i hettans minut så det inte finns något alternativ än till att se nästa. Första säsongen avklarad. Var förvånad den bara innehöll 6 avsnitt. Imorgon blir det mer tittande men nu är det dags för hemmafest. Denna helg hos någon annan och mycket lugnare.
/J
Bildkällor: Klicka på respektive bild
 

Snö på riktigt

Kategori: Allmänt

Så kom då äntligen snön på riktigt. Den ligger kvar på marken så jag hoppas att jag ska kunna plumsa runt i den till helgen. Tyvärr medför snö kyla och den hade jag gärna kunnat vara utan. Redan torsdag kväll så imorgon infaller veckans bästa dag - FREDAG!
/J
 

Inflyttningsfest

Kategori: Festligheter

I helgen gick vår inflyttningsfest av stapeln. Drygt en månad har vi bott här och fått mer eller mindre ordning på allt. Lördagskvällen blev mycket lyckad. Vi hade nog med snacks för folka att tugga på. Alla verkade ha trevligt och det var kul att vänner från olika håll, samt gemensamma vänner kunde umgås tillsammans. Jag hann tyvärr inte prata med alla men däremot dricka 15 öl innan vi stöp i säng halv sju på söndagsmorgonen. Det gör vi mer än gärna om. Idag kan jag säga det men igår var det värre med huvudet...
/J
 

"The Impossible"

Kategori: Film/TV/Läsbart

 
Mycket bra film. Den bygger upp spänningen och det ger mödan värt. Många scéner som är väldigt magstarka och tanken på att det är en sann historia gör det än värre. Redan åtta år sedan tsunamin slog till. I "The Impossible" får vi följa en familjs öde. Naomi Watts spelar mamman och gör rollen väldigt bra och har därför nominerats till bästa skådespelerska i årets Oscargala. Se filmen. Ni kommer inte att ångra er. 
/J
Bildkällor: Klicka på respektive bild

Snö

Kategori: Musik

 
För första gången denna vintern kom snön till Leeds. Vaknade upp och bilarna var vita men snön hade redan smält bort från vägar och trottoarer. Närmare jobbet låg den fortfarande kvar på träd och barmark. Det var ett vackert vinterland och bättre blev det under dagen. Snön föll så fint utanför fönstret. Jag önskade jag kunde gå it och ta kort och höll tummarna hårt det ska hålla i sig till helgen men icke. Allt är i princip redan bortsmält. 
Arbetsdagen gick fort. Jag hade ett möte för att faställa hur det gått för mig mina första tre månader. Det har gått bra, både enligt mig och ansvariga. Jag är nu fast anställd och får sjuklön. Skönt att veta de är nöjda med mig och att de tycker jag är så positivt till allt som jag gör och som firman gör. Bra start på veckan helt enkelt. 
/J

Anna Karenina

Kategori: Film/TV/Läsbart

 
Jag har en förkärlek till kostymdrama. Denna kväll ägnade jag åt 'Anna Karenina' spelad av Kiera Knightley. Det är en vacker men samtidigt sorglig berättelse som Tolstoy satt ihop. Jag har inte läst den så vet inte hur mycket som stämmer i filmen. Aaron Johnson har aldrig varit så blond, och passar verkligen i det (precis som jag) och Jude Law har aldrig varit så oattraktiv (inte för att jag någonsitt fattat hypen som alla andra). Kiera Knightley är inte någon av mina favoriter men filmen är ändå bra. Svenskan Alicia Vikander är sockrigt vacker och jag tror minsann att Bill Skarsgård också skymtade förbi. Se den om tillfälle ges. Den är filmad på ett intressant sätt, verklighet balndat med känslan av att de är på teater hela tiden. 
 
 

Onsdag på jobbet

Kategori: Allmänt

Den efterlängtade telefonen installerades äntligen idag. Jag och min kollega har väntat i några månader och innan jul dök den upp men först idag fick vi ett nummer och våra namn på displayen. Bara mitt som fick plats och det såg ut som jag är kollega med Ale. Jag är inte precis förtjust i den typen av öl, men men. Senare ändrades namnen till bara våra förnamn och samtidigt fick vi reda på att vi snart ska byta platser. Det blir aldrig någon lugn och ro. 
Utanför lyste himlen vackert med blandning av lila och blått. Tyvärr fick jag inte en bättre bild än denna då lamporna inne på kontoret speglar sig i fönstret. 
/J
 

Power walk

Kategori: Motion

Inget nyårslöfte men lovade mig själv igår att jag denna vecka ska ta en power walk varje kväll. Kände att en timmas tidigare uppstigning är lite för mycket begärt. Sagt och gjort snörade jag på träningsskorna efter jobbet och begav mig ut. Kombinerade med en veckohandling, två flugor i en smäll och nu sitter jag nöjd och nyduschad på rummet. Ska försöka trötta ut mig lite och komma i säng tidigt. Full arbetsvecka på ett längre tag och det kändes redan idag att ordentlig sömn krävs. 
/J
 

En söndag på IKEA

Kategori: Allmänt

En tripp till IKEA är aldrig fel. Idag slog jag på stort och åt köttbullar men var lite engelsk och tog "fritte" till. En svensk öl som mest smakade vatten, tyvärr. Till efterätt blev det rabarberpaj.Jag handlade inte så mycket, några ljus och ännu en växt. rummet börjar ta sig. Vi lyckades att få £20 extra rabatt då vi vid julgransköpet råkade få en extra rabattkupong. Hittade på en egen kod idag och det fungerade. 
/J
 

Årskrönika 2012

Kategori: Allmänt

Gjorde du något under 2012 som du aldrig gjort tidigare?
Massa saker, bland annat cykla i England. En cykel som bara har handbroms och dessutom ta sig fram på vänster sida om vägen. Nytt för mig men inte alls främmande. För första gången, äntligen, blev det festivalyra på wow.
 
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja mina två underbara högskolevänner och tillika schlagernördar. Vi hoppas det senare har spritts i generna.
 
 
Dog någon som stod dig nära?
Nej och tur är väl det.
 
Vilka länder besökte du?
Sevrige och Tyskland. Det känns konstigt att säga Sverige är ett land jag besökte då det är mitt hemland men nu bor jag ju inte där så då blir det ett land som besöks. Jag hann med att besöka de viktigaste i mitt liv. Skönt att ha vännerna samlade i en stad och så självklart en vecka i hemstaden. Några dagars vistelse i Berlin. Vilken underbar stad. Jag åker mer än gärna tillbaka. Kanske då på hösten så alla kulturella besök kan genomföras utan att känna skuld för att inte njuta av solen.
 
Är det något du saknade 2012 som du vill ha 2013?
2012 var ett väldigt bra år. Någon sa en gång att 28 inte är en bra ålder. Det visade sig vara motbevisat då jag haft ett berg och dalbana till år, på gott och ont. Jag kan sakna att jag aldrig fick chans att träffa min ena bror och brorsbarn och att jag inte var med på den andra broderns bröllop.
 
 
Vilket datum från 2012 kommer du för alltid att minnas?
26 maj då Loreen tog hem vinsten i ESC. Åh så glad jag var. Romen kom fram (var annars inne i tre vita månader) och när det var avgjort även champangnen. Jag var så lycklig och det visade sig både i glädjetårar och dans.
 
 
Vad var din största framgång under 2012?
Att jag äntligen fick ett nytt jobb. Inte vilket jobb somhelst. Något helt nytt som jag aldrig sysslat med innan. Framgången var ändå att jag en månad efter att jag lovat mig själv att hitta ett nytt jobb innan jul redan satt på ny arbetsplats. Det var den bästa intervju jag någonsin varit på, avslappnad och rolig. Så här i 2013, endast tre månader in i ny roll har jag även fått ytterligare ansvar. Det är så härligt att få känna sig uppskattad och att det jobb jag gör visar förändring till det bättre.
 
Bästa köpet?
Oj, svår fråga. Jag har inte handlat like mycket som jag brukar göra. Inte för att jag alls behöver det då garderoben är proppfull trots några stora utrensningar. Det blir nog ändå kameran, Nikon D3100, som ligger på topp i bästa köp. Jag har inte använt den lika mycket som jag hoppats men en held del vackra bilder har tagits.
 
Vad gjorde dig riktigt glad?
Som tidigare nämnt, vinsten i ESC men mycket annat. Att få träffa vänner som jag inte ser alltför ofta. Att träffa nya människor som sätter djupa spår. Nytt jobb och slippa vara småretlig och bara klaga hela tiden. Flytta till ett nytt hus där vi kan känna oss trygga och göra precis som vi vill. Mycket nytt som gör mig glad men självklart är det nog vetskapen av att ha många vänner och familj som älskar mig och visar det hela tiden. Så mysigt att mor och far tog sig över hit för att fira jul.
 
Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?
Det finns en hel del skulle jag tro men här följer de jag komme rpå just nu.
Loreen - Euphoria Självklart årets låt även om jag kanske bara mest lyssnade på den runt schlagertiderna.
Kent – 999 Det är en låt som jag kan relatera till både glad som ledsen. Den passade så bra in i den tidpunkt av mitt liv som jag lyssnade som mest på den.
Alt-J - Matilda Första låten jag hörde med detta band men hela skivan är sjukt bra. Det är lycka att upptäcka ny musik och att sedan få se dem live på wow var underbart!
Icona Pop – I love it För att det var en sommarplåga i Sverige men den är väldigt trallvänlig.
Rihanna – we found love Den gör mig glad och vi försöker komma på nya textrader, så som ”we found priests in a popeless place”.
 
Vilken var den bästa filmen du såg?
Batman – Dark knight rises. En film som enligt mig levde upp till alla sina förväntningar. Jag såg den två gånger på bio och den var minst lika bra, om inte bättre andra gången.
 
Var du gladare eller ledsnare jämfört med året innan?
Det är konstigt men jag har i princip glömt hela 2011 så det tyder bara på en sak, 2012 var helt klart gladare och så även jag.
 
Vad önskar du att du gjort mer av?
Gått på spelningar oftare och dansat mer. Är det något jag inte kan leva utan är det musik och att få dansa till sina favoritlåtar då finns det inget som stoppar én. Jag återupptog streetdanc eintresset men tyvärr varade det bara vårterminen ut och gruppen fick sluta på grund av för lågt antal deltagare.
 
Vad önskar du att du gjort mindre av?
Tänkt och grubblat så mycket. Jag är expert på att analysera in i minsta detalj och det är något som ibland är väldigt roligt men samtidigt kan det tära på mig. Jag ska försöka bättra mig men det är inte lätt.
 
Favoritprogram på TV?
Jag tittar inte så mycket på TV egentligen... Svenskt är det alltid ”På Spåret” och ”Så mycket bättre” som gäller. Utländskt har jag detta år fastnat för alla danska serier, Borgen, Forbrydelsen och med svensk hjälp, Bron. Amerikanst är det Homeland och Girls som fått toppa listan.
 
Blev du kär i år?
Ja och det riktigt ordentligt!
 
Största musikaliska upplevelsen?
Det måste vara Wow i helhet. Så många bra band som spelade men mest imponerande och med mest glädje ar det nog Blur som gjorde störst intryck. Jag had eingen aning att jag faktiskt kan så många låtar och vilken energi de har trots sina äldre dagar. På hemmaplan var det Jamie N Commons som imponerade. Vilken röst och han mätte sig med förväntningar av en underbar livespelning.
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Den inföll inte för så länge sedan. Väldigt avslappnad. Jag låg i sängen och såg bra TV och bakade senare några cupcakes som kunde blivit bättre men var ätbara. Skålade i champagne och spenderade kvällen på lokala puben med några vänner. En lyckad dag och kväll!
 
Bästa boken du läste?
Böcker är så härligt att läsa, när man hittar en som verkligen griper tag. Tyvärr har jag knappt läst alls under 2012. Jag måste vara på ett speciellt humör. Jag kan säga en bok som jag hatade, tog mig inte ens igenom första av tre böcker, 50 shades of Grey, vilken skitbok. Att folk ens får skriva så och bli höjda till skyarna. Jag läste istället Zlatans självbiografi och han har under 2012 växt på mig. Nu har jag äntligen insett hur underbar hans fotbollsspel är och boken har fått mig att inse att alla har det inte alltid så lätt och kanske därav agerar på ett sätt som jag inte skulle.
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det skulle väl vara vunnit på lotteri, som jag aldrig spelar!
 
Vilken kändis var du mest sugen på?
Hmm, jag är alltid sugen på Johnny Depp och Daniel Craig som James Bond går inte av för hackor.
 
De bästa nya människorna du träffade?
Det är en hel del eftersom jag bytte jobb. Det är inte klokt hur många fina människor det finns där ute som är så hjälpsamma, positiva och helt enkelt underbara. Blivit vän med en svensk tjej också som hjälpte mig att få nuvarande jobb så hon får en extra guldstjärna.
 
Vad är du mest stolt över?
Jag vet mig ha sagt att jag varit stolt över mig själv under 2012. Kan inte minnas något specificikt nu men det måste nog ändå ha varit efter att ha lyckats med jobbintervju och fått jobbet. Vet att jag kände mig stolt då jag lät mig själv vara ledsen och svag vid ett jobbigt tillfälle under året. Normalt sätt vill jag vara stark ses nog också som det.
 
Förväntningar inför 2013?
Att de två stora händelser jag planerat in kommer bli perfekta och än mer, på plats i finalen av årets ESC och spendera födelsedagen och nyår i New York. Förutom det har jag inga förväntningar, det blir så jobbigt om de inte slår in. Jag tar livet som det kommer, *host, host*.
 
Hur såg ert 2012 ut?
/J

Lista hämtad härifrån: http://addspirit.blogg.se/2013/january/2012.html

Nyårsoutfit

Kategori: Allmänt

Såhär såg jag uut på nyår. Plattat håret med nya plattången och så blev det den lilla svarta som jag tycker så mycket om. En klänning jag köpte på H&M för några år sedan för en liten peng på rea. Vissa saker fastnar och stannar länge. Även nytt halsband blev det som jag fick av fin vän i julklapp. 
/J
 

Ruby Sparks

Kategori: Film/TV/Läsbart

'Ruby Sparks' är en film väl värd att se. Storyn kan tyckas märklig och även om man kan lista ut slutet så är den intressant. En författare som fått skrivkramp får äntligen lusten tillbaka och skapar Ruby Sparks som inte bara kommer till liv på papper men även i verkligheten. Man ska vara vaksam för vad man önskar. Bästa scénen i filmen kommer mot slutet då det hettar till bra och jag mår nästan lite illa. 
/J
Bilkällor: Klicka på respektive bild
 

Mobilskal

Kategori: Allmänt

Så har jag äntligen fått tummen ur och köpt ett mobilskal. Det blev som jag tidigare tänkt, dödskallemotiv. Jag är mycket nöjd. Nu är telefonen komplett och skadan i hörnet syns ju inte längre. Amazon.co.uk gav ett bra erbjudande, snabb leverans och det uppfyllde kriterierna som lovat. 
/J
 

Så mycket bättre 2012

Kategori: Film/TV/Läsbart

Äntligen har jag sett årets säsong av "Så mycket bättre". Hela nyårshelgen har jag umgåtts med Pugh, Olle, Sylvia, Magnus, Linda, Maja och Darin. Jag känner inte till hälften av artisterna eller deras musik men ändå är alla möten, samtal och låttolkningar så gripande. sylvia är så härligt flummig, älskar att lyssna till Pugh när han pratar, Magnus verkar så go och klok på ett okomplicerat sätt, Linda med sitt vackra hår och leende, Olle som är obegriplig men samtidigt intressant och favoriterna Maja och Darin får mer än gärna skaffa ett litet kärleksbarn. Programmets bästa tolkning är Darin med Pughs 'Stockholm'.
/J

Bildkällor: Klicka på respektive bild