BabbelBabbel

"Dressed for Success"

Kategori: Shopping

Röd/vinröd-randig klänning, HM // Svart och vit bas t-shirt, HM // Kollegieblock, WHSmith // Body Butter (Pink grapefruit), Body Shop // Svarta ballerinaskor, Garage
 
Det blev lite shopping idag iaf trots att jag inte mår 100%. Jag ville bara hem så fort jag steg av bussen i stan. Lyckligtvis var det inte så mycket folk som trängdes. Jag hittade lite nödvändigheter men får ta en ordentlig genomgång om vad för sorts kläder som behövs en annan gång. För tillfället finns inte så mycket pengar på bankkontot. Genom skolan kom lönen in den 16e varje månad. Nu blir det den siste varje månad. Får se om jag lyckas hålla ut i fem veckor på vad som normalt sätt räcker i två. Nåväl, jag är nöjd med mina inköp och lite matlådor på det så är jag redo för första arbetsdagen. 
/J

Höstsnuva

Kategori: Allmänt

Fick inte mycket sömn inatt. Febern kom krypandes. Halsont har jag haft sedan i fredags men som vanligt ignorerat. Jag tror minsann regnet och kylan hann ifatt mitt immunförsvar. Begav mig till apoteket idag och införskaffade nyttigheter som förhoppningsvis ska få mig frisk igen, om inte annat, iaf lindra smärtan. Bättre start inför nytt jobb imorgon får ni leta efter. En skål glass ska nog få mig på bättre humör. 
/J

"So give me hope in the darkness that I will see the light"

Kategori: Musik

Jag sitter liksom fast i ett mörker. Ett mörker som gör varken mig eller någon annan någon nytta. Ett mörker jag hellre än något annat vill komma ifrån. Ett mörker jag förr inte visste fanns. Ett mörker som gör allt annat mörkt.  Jag vet att jag kommer ta mig ur det. Jag vet att bara JAG kan ta mig ur det. Jag vet inte när. För tillfället vet jag heller inte hur. Vetskapen om att jag är i ett mörker ger mig hopp om att jag kommer finna ljuset. 
/J

"The dark seeks dark, the dark seeks dark"

Kategori: Musik

Det finns alltid en sång för alla humör. "Darker, darker, darker....". Så känns det just nu.
/J

'Weirds'

Kategori: Mat och dryck

Provat nytt godis. Aldrig sett asken innan. Kanske för att de är riktade mot barn men också för att jag inte har full koll på engelskt godis. 'Dennis och Gnasher' är en tecknad serie, så mycket har jag förstått. Jag har inte sett den men det behövs inte för att tycka godiset smakar gott. Den lila sidan smakar av vindruvor och den röda av jordgubbar. Tillsammans tuggas de i munnen och en frisk men samtidigt syrlig bubbelgums smak frigörs. Weird men käckt!
/J

"Kom tillbaka när du fått ditt första barn"

Kategori: Karriär

Sista dagen på SHCC. Inget annorlunda än en vanlig fredag förutom alla oväntade presenter. Jag kommer inte gå törstig i helgen, lukta gott på nytt jobb och chokladen smaskar jag redan på. Jättefina kort med tårgivande meddelanden fick jag också. Som sagt, många härliga kollegor lämnar jag bakom mig. Det finns en hel del goa elever också och jag låter en av dem tala för alla, "Varför lämnar alla BRA lärare skolan?".
På måndag infinner sig annorlundaheten. Jag ska få sovmorgon och sedan bege mig åt motsatt håll. Kroppen kommer vara stilla men hjärnan arbeta dessto mer. Det bästa kommer ändå vara att jag kan äta min lunch i lugn och ro istället för ståendes med skrikande och knuffandes elever runtomkring. 
Ha en toppenhelg!
/J

"Cause I will wait, I will wait for you"

Kategori: Musik

Äntligen är deras andra album här. Om jag känner mig själv rätt kommer det att gå på repeat ett längre tag framöver. Imorgon släpps deras biljetter till UK-touren. Jag hoppas på att kunna få tag i en om jag är nära en dator vid den tiden. 
/J
P.s. Solen tog sig fram idag. Härligt varma strålar värmde min frusna kropp.

Bild lånad från: http://www.mumfordandsons.com/

Höstens startskott

Kategori: Allmänt

Fortfarande regn. Konstant nederbörd men med varierande intensitet. Inte en enda minut eller sekund har det varit uppehåll sedan i går morse. Det ser inte ut att lätta på ett tag heller, kanske på torsdag, om vi har tur. Det är rent ut sagt deprimerande. Arbetsdagen känns tyngre och längre än vad den är. Att promenera känns jobbigare och kämpigare. Mat och dryck har ingen smak. Två saker som gör att det är genomlidbart - jag och två huskamrater har börjat leta nytt boende på allvar och en ny säsong av 'How I Met Your Mother' har satt igång. 
/J

Genomblött

Kategori: Allmänt

Det började med en kalldusch imorse. Tyvärr har någon glömt att betala gasräkningen denna månad så det fanns bara kallvatten i kranarna. Det är så jag vill börja min dag. Sen dess har det bara fortsatt. Regn på väg till jobbet, mer regn under dagen och skyfall vid hemgång. Skulle träffa en vän i stan så gått runt i regn en längre tid. Regnjackan är inte den bästa så det regnade igenom. Fel skor hade jag också. Gympaskor med massa lufthål. Kaffedaten blev inställd så jag tog första bästa buss hem. Fingrarna var så pass blöta att de såg ut som russin, likaså tårna under genomblöta sockar. Jag var helt enkelt blöt ända in på skinnet. Det hjälper inte att det är kallt ute vilket gör huset fuktigt. Byte av kläder underlättar men jag tror nog att det bästa är om jag kryper under täcket och gömmer mig. Jag hoppas på en bättre dag imorgon. Humöret speglas av vädret, hos alla. 

Ännu en firarkväll

Kategori: Festligheter

I helgen var vi i firartagen igen. Kanske aldrig kommer sluta fira. Huvudet mitt säger jag borde. Det har bultat hela dagen lång. Det kan jag leva med då det var en mycket lyckad och trevlig kväll. Lite häng på olika barer för att sedan avsluta kvällen på klubb. Äntligen fick jag svänga mina icke lurviga. Det var ett tag sedan. En utekväll blir aldrig så bra som när dans är involverad. Inte heller utan gott sällskap och det hade jag, bara de bästaste. Det är iofs inte hela sanningen. Det var tyvärr många som inte kunde komma ut sista minuten men jag vet de skålade för mig på andra ställen. 
/J

Avskedsansökan godkänd

Kategori: Karriär

Bakom dessa grindar har jag jobbat och slitit som ett djur i tre år. Nästa fredag stängs de bakom mig för gott. Idag blev det officiellt. Jag har lämnat in min avskedsansökan och fått den godkänd. Det är dags att byta karriär och satsa på något helt nytt. Från undervisning till marknadsföring. Den 1 oktober börjar min nya karriär. Jag kan erkänna jag varit trött på mitt nuvarande jobb en längre tid. Ni som känner mig vet att det tärt på min glada personlighet. Det var först efter sommarlovet som jag insåg hur mycket jag verkligen vantrivs. Gjorde något åt det och hade aldrig kunnat hoppas på att det skulle gå så fort men lycklig är jag. Tre år är en lång tid och jag har lärt känna så många underbara människor. Det kommer bli jobbigt att lämna dem men jag vet att de allra närmsta fortfarande kommer vara en stor del av mitt liv. Det bästa med hela processen är att min chef inte ens frågade varför jag slutar, hon är  bara glad för min skull och önskar mig all framgång. Det gör jag också!
/J

Celebration x2

Kategori: Festligheter

Gårdagens firande inkluderade välförtjänt och väl godkänd öl. Det är ett tag sedan jag drack Red Stripe, så länge sedan att jag missat deras, för mig, nydesignade glas. Jag är fortfarande lycklig av att det Jamaicanska ölet finns på både fat och burk i England. Å andra sidan är flaskan väldigt fin.
Det slog mig först idag att jag igår inte bara firade att jag har fått ett nytt jobb, utan även att det är exakt tre år sedan jag flyttade till Leeds. Efter fem månader kallade jag det hem (läs här) men idag skulle ordet emigration passa bättre. 
/J

Celebrate - Don't mind if I do

Kategori: Karriär

Från en måndag i misär till att nästa firas med pompa och ståt. Livet svänger fort ibland. Jag är så stolt över mig själv. Detaljer kommer senare men jag tror nog att ni alla vet vad det är som gäller. 
/J

Glasögonorm

Kategori: Festligheter


Gårdagskvällen blev lyckad. Kul att träffa lite människor jag inte sett på hela sommaren. Det blev tokigt som vanligt men med massa skratt. Tänk vad ett par glasögon kan liva upp. 
/J
 

I found love

Kategori: Festligheter


Redo för en efterlängtad utekväll. Rihanna hjälper till. "We found love" är en av hennes bättre låtar. Jag skäms nästan lite att säga jag älskar den. 
/J

Nikon D3100

Kategori: Allmänt


Den har varit i min ägo i nästan två månader men det är först idag som den är min på riktigt. Jag är så lycklig för min Nikon-kamera. Den ska jag ta hand om väl. Aldrig köpt något så dyrt innan. 
/J

Färgklick = lycka

Kategori: Allmänt

Vilket avslut på en jobbig veckostart. Jag lever på adrenalin. Håll tummarna! Resultat kommer i nästa vecka. Ha en toppenhelg allihop. Jag ska försöka hitta ballonger på himlen att fota. Kanske slutar med att jag får köpa egna och skicka upp. 
/J

"The Bucket List"

Kategori: Film/TV/Läsbart

Såg filmen, "The Bucket List", igår. Den handlar om två cancersjuka män. De delar rum på sjukhuset och bestämmer sig för att skriva en lista över saker de vill uppleva/göra innan de dör. Jag vet att det finns massa människor där ute som har just en sådan lista. Friska, sjuka, unga som gamla. Själv vet jag inte vad jag skulle skriva. Allt kan hända men jag tror att jag kommer leva ett långt liv så det är en svår uppgift. I dagsläget skulle min ha två punkter;
  • lära mig nya saker var dag
  • uppleva känslan att älska någon som älskar en lika mycket (om inte mer) tillbaka
Har du en 'Bucket list'? Vad står det på den?

Sorrow is hard

Kategori: Musik

Saker händer för en anledning. Snabbt går det att hitta lycka i något annat. Det tar inte bort sorgen från det jobbiga men det får én att tänka på andra saker. Det är precis vad som hänt denna veckan och jag är väldigt glad. Förhoppningsvis kommer jag vara lycklig imorgon kväll. Jag ska på jobbintervju. Håll tummarna hårt. Om jag får det här jobbet är jag ett steg närmare lycka. 
/J

Ni är klippor

Kategori: Allmänt

Ibland är inte livet så kul som man skulle vilja. Oftast verkar de mindre roliga sakerna komma samtidigt. Kanske för att det är lättare att hämta upp sig då. Jag vet inte. Jag vet inte mycket för tillfället. En sak ändras aldrig och det är ni. Mina bästaste vänner och familj. Ni hjälper mig i vått och torrt. Tack så mycket för att ni finns. Jag måste ha gjort något jäkligt bra för att förtjäna er. 
/J

Man lär sig något nytt varje dag

Kategori: Allmänt

Jag minns mina äldre bröder alltid satt i köket på julafton och spelade backgammon. Jag brukade titta på men förstod ingenting. Igår lärde jag mig spela. Det är ju inte alls så svårt som jag alltid trott. En annorlunda och mer "vuxen" variant av fia med knuff. Riktigt trevligt spel och visst är det härligt när nya vetskaper kommer till én. Det hoppas jag på mer av. 

Från fin till vacker

Kategori: Allmänt


I helgen var kvällshimlen fin. Telefonledningarna gjorde den vacker. 

Otley Run

Kategori: Festligheter


Idén var god. Ansiktsmålning till alla. Vi satsade på att vara vid första puben klockan tre. vi var där vid sju. Det tog längre tid än vi anade. Vissa ansiktsmålningar var väldigt ambitiösa. Jag orkade inte hela pubrundan. egentligen är det patetiskt hur tidigt jag gick hem. Börjar jag bli gammal? Jag tror det mer handlade om atmosfären på ställena vi gick till och alla 'One Direction'-wannabies. 
/J

Day of the Dead

Kategori: Festligheter

Glada islänningar

Kategori: Musik

Underbar låt! Den gör mig danssugen :)
/J

"Öl är bevis på att gud älskar oss och vill att vi ska vara lyckliga"

Kategori: Mat och dryck




Ölfestival är en underbar idé! Inte någon större skillnad från att gå på pub iofs. Vi hittade ett krypin som samlingsplats. Fem timmar stående är för länge. Massa folk, olika sorters öl (lokala och värdsliga), livemusik och lokal mat. Vi fick varsitt glas vid entrén och sedan var det bara att fylla på med vad man ville. Pengar hade vi växlat in mot specialgjorda "monopolpengar" som alla hade ölcitat från kända personer. Mina favoriter bland dryckerna är den lokala fruktölen och en cider från Devon. Cidern smakade och var lika lättdrucken som saft. Knappt någon kolsyra som gör magen bubblig. Hawaiansk öl fanns också. Vit öl är gott men jag blev besviken att jag inte kände av koriandersmaken som var utlovad. Det blir nog ett besök även nästa år.
/J

Ölfestival

Kategori: Mat och dryck

Det här med att dricka måttligt över helgen kanske går i kras med en gång. Ikväll kommer jag att befinnna mig här. Första gången jag ska på ölfestival och jag ser fram emot det. Alltid roligt att testa något nytt och uppleva nya smaker i ölvärlden låter inte alls fel. Imorgon blir det än mer alkohol. Då är det dags för ännu ett födelsedagsbarn att firas. Hela dagen lång dessutom. Det blir Otley Run för första gången. Bilder från båda evenemang kommer så fort jag nyktrat till. Ha en toppenhelg allihop!

Äcklad

Kategori: Allmänt

Igår fyllde en vän 30 och det skulle givetvis firas. Jag anslöt för några drinkar på en av stadens favoritpubar. Ja jag vet, där sprack mitt mål om att inte dricka alkohol mitt i veckan. Födelsedag är ett undantag. Jag och födelsedagsbarnet hamnade i längre samtal på tjejtoaletten. Under denna tid hann ett antal tjejer komma och gå och jag förundrades och äcklades av det faktum att endast en av tio tvättade händerna efteråt. Vad är det för äckliga människor? Som grädde på moset hade jag två biologilektioner idag dör vi pratade om hur just bakterier sprids genom att inte tvätta händer och liknande. Det är en äcklig värld vi lever i. Jag är förvånad att vi inte är sjuka oftare. 

Nytt liv

Kategori: Allmänt

För tillfället är det dessa mål som gäller den närmsta tiden. Det är dags att få ordning på mitt liv och bli mer vuxen. Nu är det slut med studentfasoner (4 år sedan jag tog examen). Det översta målet är definitivt prioritet. Första dagen på jobb idag efter sex veckors semester. Inga elever idag men jag kände redan efter en timma att jag bara voll bort. Inte hjälpte det att precis innan hemgång bli behandlad som en påse skit av högre uppsatt kollega. Nej, det kan jag vara utan! Laga mat hemma lyckades jag med. Vegetarisk lasagne som räcker resten av veckan. Billigt och gott :) Vilka är era mål?
/J

Septembersol

Kategori: Allmänt

Visst är det underbart att solen skiner. Speciellt när jag ska gå tillbaka på jobb. Hela veckan ska bjuda på fint väder. Förhoppningsvis kommer det bara att göra veckan lättare. Jag är uppbokad varje kväll med aktiviteter så den kommer att gå fort. Ha en toppenvecka allihop!
/J

Septembermåne

Kategori: Allmänt


Månen är stor ikväll. Större än vad den ser ut på bild från mitt sovrumsfönster. Jag är glad att jag valt att stanna i mitt lilla rum istället för ett större i samma hus. Utsikten är viktig!
/J

Det finns alltid en annan version

Kategori: Musik

Söndag förmiddag och jag är trött. Lyssnar på långsam musik och försöker vakna upp. Jag hoppas att eftermiddagen blir lika pigg som Lalehs tolkning av Eva Dahlgrens "Ängeln i rummet".  
Ha en bra söndag allihop!
/J

Början

Kategori: Allmänt

Som med en enkel handknäppning kom kylan. Det känns i vinden att det är höst. Välkommen!
/J