BabbelBabbel

Happy Halloween

Kategori: Allmänt

I år blir det ingen Halloweenfest. Bjuder istället på ett klipp från ett spöklikt hus. De har verkligen lagt ner tid på detta. Jag misstänker att de gör något liknande varje år. Bra är det i vilket fall. 
/J

Vintertid

Kategori: Allmänt

Nu har mörkret infunnit sig. Jag vaknade upp glad i hågen att det var ljust ute. Lättare att stiga upp och ta sig iväg till jobbet. Var mindre glad när jag insåg det var bäcksvart ute vid hemgång. Hur kommer det sig att allting blir läskigare i möker? Jag har cyklat hem den vägen så många gånger. Kan den utan och innan men ikväll var jag på min vakt hela tiden. Rädd för vad som skulle lura runt nästa hörn. Jag har blinkande lysen så att alla ska se mig men samtidigt rädd att bilarna skulle missa mig. Det är nog större risk för det en solig dag utan solglasögon men då korsar jag gator hej vilt. Kallare blir det också med mörkret. Nu är vintern här för att stanna.
/J 
 

Tillbaka i tiden

Kategori: Film/TV/Läsbart

Tillbaka i tiden. Vilken underbar film. Senaste Bond-filmen är en riktig Bond-film. Allt finns: agenten, skurkarna, bondbruden, M, Q som passar som handen i handsken och självklart - bilen! Sam Mendes, som även är regissör till bl.a. 'American Beauty' lyckades hålla uppe förväntningarna. Han vill att 'Skyfall' ska kunna mäta sig med 'The Dark Knight' eftersom det är, enligt han själv, den största film hittills att mäta sig med. Om ni inte redan gjort det, bänka er i biosalongen. En film att njuta av när England är som bäst.
/J 
 
 

Bakislördag

Kategori: Allmänt

Bakislördag. Jag hade glömt bort hur det känns dagen efter en lyckad fest. Mexikanskt mat rådde bot på skakningarna och illamåendet. Mycket god mat på 'Chiquito' men mest gillade jag lamporna. Snyygt!
/J
 

Nytt boende

Kategori: Allmänt

Idag står det klart. Vi ska flytta. H och C har redan betalat depositionsavgift. Jag lägger till min på fredag när jag får lön. Den 1a december kan vi flytta in. Det känns som en evighet nu men det kommer förhoppningsvis gå fort. Kan ni gissa vilket rum som blir mitt? Det ska även tilläggas att om ni vill komma och hälsa på finns ytterligare ett rum med dubbelsäng och eget badrum. Enda nackdelen med detta hus är att vi måste flytta ut i slutet på juni. 

Fall

Kategori: Allmänt

Hur klumpig får jag ta och bli??? Jag har inga problem alls på cykeln. Ingen tendens att ramla och slå mig hur fort det än går eller hur brant backen är. Däremot när jag jag skulle stiga av cykeln imorse fastnade foten så att cykeln föll och jag på den. Det gjorde ont i låret och nu på lunchtid känner jag av en bula. Vill inte tänka hur stort blåmärket kommer att bli. Lyckligtvis såg ingen när jag föll men om jag ska vara ärlig skrattar jag mest åt hur tokig hur klumpig jag är. Hoppas ni fick en bättre start på veckan. 
/J

Gul I-pod

Kategori: Allmänt

Varje gång jag ser denna reklam blir jag glad. Det är en underbar reklam som gör att jag vill uppdatera min röda I-pod nano till en gul I-po Lineup.
/J

Gult träd

Kategori: Fotografi

I väntan på röda löv går det minst lika bra att ta kort på ett gult träd. Vackert mot klarblå himmel. Söta nyckelpigor tyckte detsamma.
/J
 

Premiär för Skyfall

Kategori: Film/TV/Läsbart

 

Petra Marklund och Mando Diao på svenska

Kategori: Musik

Två svenska artister som innan endast gjort engelska låtar har nu släppt album på svenska. Jag har inte lyssnat på Petra Marklund förrän hon dök upp i 'Så mycket bättre' förra året. Där visade hon att hon är en toppenartist. Det ska bli intressant att lyssna på hela svenska skivan. Mando Diao diggade jag 2003 och då såg jag dem även live på 'Hultsfredasfestivalen'. Längst fram stod jag och hoppade. För några år sedan kom låten "Dance with Somebody" som jag älskade. Den enda singeln som hittills släppts från svenska albumet är väldigt vacker. Jag vill ha mer!
/J

Blöt cykelfärd

Kategori: Allmänt

När jag cyklade till jobbet imorse hade jag denna låt i huvudet. Antagligen för att det regnade. Inte så lite heller. Jag anade att det skulle komma en morgon då regnet skulle vräka ner. De senaste morgonar har det ösregnat när jag vaknat för att sedan sluta precis innan avfärd. Jag har haft tur fram till idag. Sjävla cykelfärden blev inte lidande mer än att jag var dyblöt när jag kom fram. Trots vindjacka och regnjacka var jag blöt inpå bara skinnet. Ombyteskläderna som låg i väskan var fuktiga då det regnat igenom i väskan. Jag fick ställa skorna under elementet och lägga upp sockarna. Att sitta barfota på kontoret utan problem eller klagomål är bara en av mina fördelar på nya jobbet.
/J

Svensk målfest

Kategori: Sport

Igår var det målfest i Berlin. Från både Tyskland och Sverige. Jag hade helst varit där personligen, eller åtminstonne sett matchen på TV. Istället fick jag hålla mig till att titta på bilder och läsa om matchen efteråt i diverse tidningar. Det blir inte lika spännande på det sättet men jag blir så lycklig när det är Rasmus Elm som får avgöra. Att spela lika med Tyskland är inget som händer varje dag. Sverige kan bli farliga...

Diskberg gör mig galen

Kategori: Allmänt

Varje dag befinner sig oren disk nere i köket. Antingen staplat i diskhon eller på köksbordet. Jag är lika trött som tjejen på bilden. Om inte tröttare. Igår fyllde jag diskmaskinen och diskade upp det som inte fick plats för hand. Jag och mina två andra huskamrater om är renliga av oss diskade även upp efter att ha lagat middag. En tredje huskamrat lämnade lite disk efter sig men inget värt att klaga på. Köket var rent och fint innan jag gick till sängs. Imorse när jag kom ner i köket för att äta frukost är diskhon full med disk och det står även smutsiga tallrikar och glas på bordet. Jag blev tokig! Hur kan någon vara så arrogant och ignorant att inte diska undan efter sig. Det är inte konstigt att vissa av oss vill flytta ut. Det är inte första gången detta hänt, snarare 1000ende och det kommer hända om och om igen. 
En dag som såg ut att börja illa slutade riktigt bra. Jag hade en toppendag på jobbet. Det känns som att jag hittat rätt och att jag är bra på det som ska göras. Kul! Nu är det dags för favoritprogrammet. Finaldags i 'The Great British Bakeoff'. Självklart har vi inhandlat kaka att smaska på. 

Första dagen på egen hand

Kategori: Karriär

Annorlunda är bra. Jag älskar detta arrangemang av bord som sammanställts till en arbetsyta. Skulle mitt skrivbord på jobbet se ut såhär skulle jag få mycket mer inspiration. Nu är inte så fallet så jag gör mig bästa utan den uppenbara inspirationsmiljön. Det går galant! Idag var första dagen efter kurs. Nu jobbar jag på egen hand vilket kändes läskigt till att börja med men efter någon timma kom jag in i det och tiden sprang iväg. Jag har redan genomfört saker jag inte trodde skulle hända förrän nästa månad. Jag tror nog att jag ska kunna klara det här och vara enda svensk på jobbet underlättar. Jag har fria händer i det mesta. Att dessutom få positiv feedback från kollegor är ett stort plus i kanten. 

Söndagspromenad

Kategori: Fotografi

Vacker höstdag med sol och krispig kyla. Jag hade hoppats på fler röda löv än jag fann på min promenad in till stan. En promenad genom bland annat vacker park och favoritparkeringen. Det blev en del fina kort trots allt. Väl i stan blev det lunch med goda vänner som jag ser alltför sällan. En bra dag med andra ord.
/J

Husletande

Kategori: Allmänt

Hittade denna roliga bild på Pinterest. Hus efter hus, rad efter rad. Jag och två andra huskamrater försöker hitta ett nytt hus. Ett med färre än 7 sovrum. Ett med högre standard. Ett som vi kan hålla rent. Ett varmare. Det känns som att leta efter en nål i en höstack. Så många hus men vilket tycker vi alla om??? Idag har vi fem husvisningar på schemat. Håll en tumme att ett ska passa oss. 

Saturnus hallon/lakristsskalle glögg

Kategori: Mat och dryck

Jag älskar hallon/lakritsskalle. Det är en av favoriterna som alltid ska finnas i lösgodispåsen. Jag är mindre förtjust i glögg. Jag undrar om ovanstående är en hit. Saturnus säger själva; ”Vi vågar nästan säga att vi har skapat en ny jultradition. Hallonlakritsskalleglöggen kanske är det största som har hänt julen sedan mandeln infiltrerade gröten.” Ni som bor i Sverige, testa glöggen så jag får höra vad ni tycker. Tyvärr är den alkoholfri så ni kanske inte är intresserade? Kul idé i vilket fall. 
/J
Bild lånad från: http://www.saturnus.se/glogg.html

'Borgen'

Kategori: Film/TV/Läsbart

Dags för ännu en ny serie att följa. Första säsongen sändes 2010 så den är inte ny på det sättet men den är ny för mig. 'Borgen'. Danskarna vet hur man gör bra serier. Jag gillar det och även så engelsk publik. Det tog några minuter att vänja sig vid engelsk text till danskt tal.
I första avsnittet är det så många händelserika saker att det nästan blir svårt att hålla reda på. Det svänger hastigt men på ett bra sätt. Serien handlar om dagen politikska Danmark och vi får följa tre personer i deras jobb- och privatliv. En politiker, en tv-journalist och en mediarådgivare. Jag föll direkt för politikerkaraktären Birgitte och det kommer ni också att göra om ni börjar titta. 
 
 
 

Coca Cola + Bond = Sant

Kategori: Film/TV/Läsbart

Ännu något som lockar till att se senaste Bondfilmen, 'Skyfall', i slutet på månaden. Underbar reklam! bara dryga två veckor kvar. 
/J

Vacker husknut

Kategori:

Jag ser denna husknut varje dag på väg hem från jobbet. Bara ett stenkast ifårn vårt hus. Jag tycker det är så vackert med murgröna klängandes på husväggar. Det är antagligen kontrasten som tilltalar mig. Mjukt och varma former mot hårt och kalla former. Extra vackert blir det på hösten när löven skiftar i färg. 
/J

Mål

Kategori: Allmänt

Lite över en månad sedan skrev jag ett inlägg om mina mål. Mål som jag inte hade satt någon tidsgräns på förutom jobbletandet. Mest att jag hoppades och ville att vissa skulle ske snabbt medan andra mer bli en del av vardagen. När jag skrev listan kunde jag aldrig tro att två av dem skulle ske inom en månads tid. Nu har jag redan jobbat en hel vecka på ny arbetsplats och för att ta mig dit har jag införskaffat en cykel. Inte illa jobbat om jag får säga det själv. Träning och motion får jag på köpet. Jag ska avsäga mig mitt gymmedlemskap. Jag kommer inte gå dit på kvällarna, hinner inte på morgonen och på helgen kan jag springa, gå eller cykla om jag känner att jag behöver röra på mig. Matlagning hemma har det blivit sista tiden då det är billigast och pengar inte direkt växer på träd. Fredagar har vi iofs infört som hämtmatskväll. En trevlig tradition då alla samlas kring TVn, lägger upp fötterna på bordet, dricker en öl och slappnar av efter en hård arbetsvecka. Jag håller mig till dn.se och guardian.co.uk vad det kommer till tidningsvärlden men tyvärr har jag inte hunnit läsa några böcker, än. Trots alla dessa förändringar känner jag mig inte mer vuxen. Kanske har jag alltid varit det utan att veta eller så kommer jag aldrig bli det vad jag än gör. Men vad gör väl det om 100 år? Så länge jag är jag är det mycket mer värt. 
/J

Cykelfärd

Kategori: Motion

Första dagen med cykel till jobbet. Det är inte så dum runda alls. Vackert med alla träd som skiftar i färg såhär på höstkanten. (Bild från igår). Det tog 40 min från dörr till dörr. Jag kom fram svettig men inte så farligt. Jag hade självklart med mig ombyteskläder och det viktigaste, deoservetter. Perfekt uppfinning för detta ändamål. Cykelfärden hem var dessto bättre. Nerförsbacke i stort sett hela tiden. Det tog en halvtimma men den tiden kan jag nog slå om det är grönt vid alla trafiklysen. Vilken energikick. Helt klart värt det!
/J
Bild lånad från:

Cykelköp

Kategori: Allmänt

En cykel är svaret på vad jag har införskaffat. Trots att den inte är ny är jag så nöjd med den. Den har sina skavanker här och där men vem har inte det? Inte nog med det. Världens coolaste hjälm pryder mitt huvud när jag är ute och cyklar. Kanske mer en 'skatare'-hjälm men de andra som fanns att välja på tyckte jag inte alls om. Måste ju se cool ut när jag ska glida fram på vägarna. Just precis, på vägarna. Tog en tur idag så att jag hittar till jobbet imorgon. Inga cykelvägar till synes så det blev till att hålla sig i vägkanten. På vänster sida. Det är tur jag vant mig genom att åka bil och buss genom de tre senate åren. Det kändes naturligt mest hela tiden, förutom när svängarna kommer. Konstigt och onaturligt att på cykel tränga sig in bland bilar och i deras filer. Det tog oss, ja inte trodde ni jag skulle ge mig ut själv första gången, ungefär en halvtimma till slutmålet. Det är drygt en halvmil och vi hade en genomsnitthastighet på 11km/h. Det är uppförsbacke mest hela tiden. En är lika brant som sjukhusbacken i Halmstad eller för er som känner till Kalmar, Funkabobacken. Det kommer bli härligt att cykla hem efter jobbet. Då blir det nerförsbacke och en hastighet på närmare 30km/h. Lite läskigt ibland eftersom de är branta. Jag som inte tycker om karuseller borde ha fått panik men kände mer frihet. Inga problem var det att bromsa heller. Var orolig innan då cyekln endast har handbroms. Normalt sett skulle instinkten säga - "trampa bakåt". Bakre hjulet har justerats och cykelsadeln har höjts så imorgon hoppas jag på en lättare resa. Jag är en väldigt lycklig och stolt ägare till denna, än så länge, namnlösa cykel. Ni vet lika väl som jag att en cykel kan inte gå namnlös. Fredrik och Mikael var jag kär innehavare av men den här känner jag behöver ett coolare namn än så. Tips välkomnas hjärtligt!
/J

Adele - Skyfall

Kategori: Musik

Sists fredagen i denna månad är det premiär för nya Bondfilmen - 'Skyfall'. Jag väntar med spänning. Enkel titel som inte avslöjar något om vad filmen kommer att handla om.
I veckan släpptes titelspåret. Tyvärr är den inte så bra som jag trott och hoppats. Jag tycker det är kul att Adele sjunger då hon är brittisk och hon har en magisk röst som passar ypperligt för ändamålet. Där försvinner positiviteten. Låten är inte stark nog. Det hörs att det är en Bondlåt men jag hade hoppats på lite mer utsvävningar, motsatsen till tamt. Vad tycker ni?
/J

"Cinnamon bun day"

Kategori: Allmänt

Kanelbullens dag och jag hade ingen aning. Här i England existerar inte den dagen. Hade jag vetat hade jag bakat i förväg och sett till att köpa hem mjölk att dricka till. Nu blev det inte så. Jag har haft en bra dag iaf.
All information vi blivit proppade med i veckan på nya jobbet tog sakta men säkert form idag. Lite fler uppgifter att bita i och vi klarade av dem galant. Vi fick komplimanger av kursledaren. Det värmer alltid.
Som att det inte vore nog. Jag har en rolig nyhet men sparar avslöjandet till i helgen då det även medföljer bilder. Kan ni gissa vad jag har införskaffat?

Hemland

Kategori: Film/TV/Läsbart

Äntligen är jag klar med mina bestyr. Kom hem senare än vanligt. Av någon anledning ställs vissa bussar in när det regnar. Jag blir tokig på sånt. Att engelsmännen inte vet hur man hanterar snö är en sak men regn, om något väder, borde de väl kunna hantera???
Kom hem klockan sju och en timma senare var matlådorna ordnade. Det blev kycklinggryta. Ett väldigt enkelt recept jag fått av min kära vän JB hemma i Sverige. Jag hoppas att det ska smaka. Om så är fallet delar jag mer än gärna med mig av recept. 
I detta inlägg blir det istället tips på en bra serie jag följer. Jag har hört talas om den ett längre tag men det var först i helgen jag själv började följa den. 'Homeland' säsong två har premiär här på söndag så jag tänkte jag skulle hinna med att se första säsongen innan dess. Det blir ingen svår match. Det går inte att slita sig ifrån. Det är härligt att se att Claire Danes har vuxit upp från roller som Angela i 'Mitt så kallade liv' och Julia i 'Romeo + Julia'. Två avsnitt ska hinnas med ikväll innan läggdags. Har ordnat sljuts till jobbet imorgon bitti så detblir en timmas sovmorgon, jippie!!!
/J
 

Nystart

Kategori: Karriär

Ny månad. Nytt jobb. Ny outfit. Vilken härlig start på hösten. 
Ovanlig dag då jag suttit på andra sidan "skolbänken". Jag är inte van att bli pratad till hela dagarna. Mycket information som ska tas in samtidigt som det är massa nya intryck runtomkring. Jag hoppas att alla bitar ska falla på plats. Jag är inte ensam om att vara nyanställd vilket underlättar. De likväl alla som jobbat där ett tag är supertrevliga och hjälpsamma. Jag känner och hoppas att allt kommer bli toppen. 
Även om jag kände mig väldigt fin idag i nya klänning kände jag mig även utanför. Imorgon blir det jeans och gympaskor precis som alla andra.