BabbelBabbel

Sista natten

Kategori: Flytt

Sista natten i detta hus och i denna säng. Dagen vi väntat på kommer imorgon. Allt är packat förutom sängkläder och lite toalettsaker. Upptäckte att hälften av alla mina saker är kläder, ändå rensade jag ut i somras har knappt köpt något sedan dess. Jag är spänd av förväntan på det nya huset. Det ska bli så himla kul att få inreda ett nytt rum. Jag är nervös sängen inte kommer att vara lika skön som den jag ligger i nu. Aldrig har jag sovit så gott som jag gör i denna säng, och jag kan sova närsom och varsom. 2.5 år har jag bott här och det finns en hel del minnen, bra som dåliga men på senaste tiden endast såliga så det är mer än dags för en flytt och påbörja ett nytt kapitel.
/J
 

The Bridge

Kategori: Film/TV/Läsbart

Som ni har förstått är jag fast i danska serier. Nu senast har jag tittat på Bron¦Broen som är en samproduktion mellan Danmark och Sverige. I första avsnittet möts poliserna från Danmark och Sverige i mitten på Öresundsbron där mördaren placerat sitt offer. Hemskt att säga men genialiskt hur det är utformat. Jag tyckte inte om huvudrollsinnehavaren för den svenska polisen men efter att ha gett henne lite tid växer hon på én. I vilket fall är låten som spelas i introt väldigt fin. "Hollow Talk" heter den och sjungs av Choir of Young Believers. Nu blir det att titta på ytterligare ett avsnitt.
/J

Jag var där

Kategori: Festligheter

Om ni saknade mig på bilderna kommer några här. Galet hur kul German Market är. Vi stod i kö för att komma in, det är tradition. 2,5 timmar i ösregn var kanske mindre kul. Det gick så långt att vi huttrade men skam den som ger sig. Efter slagsmål och folk inne i stugan som kastat öl på varandra bads att gå hem. Det tackade vi så gott för så att vi fick komma in,  springandes till bästa bordsplacering precis in till scénen och snabbt som attan köpa ett överfullt ölstod. Köandet var som bortblåst och kvällen blev toppen. Kanske lite för kul då vi drack som om literglasen var pints och skålade lite för häftigt så att jag fick en öldusch. Mådde som jag förstjänade i söndags och nu känner jag att en förkylning kan krypa sig på. Jag har ingen varför...Det är tur German Market bara kommer en gång om året.
/J
 

German market

Kategori: Festligheter

"Ho Hey"

Kategori: Musik

 
Jag har hört delar av denna låt i tv-reklamer hela veckan men inte vetat vilka som sjunger den. Idag blev jag rekommenderad att lyssna till The Lumineers och helt plötsligt strömmade "Ho Hey" ut genom högtalarna. Nu kommer den att gå på repeat framöver. Vilken lycka att hitta något man letat efter. 
/J

I-phone 5

Kategori: Allmänt

Äntligen är den min, en I-phone 5. Tänkt att jag har det senaste inom mobiltelefoni, det hade jag aldrig trott innnan. Än så länge får den bo i en strumpa när jag ska frakta den någonstans. Jag behöver köpa ett skal som skydd men det är så svårt att välja och jag vill inte spendera hela plånboken. 
/J
 

Köpt på stan

Kategori: Allmänt

Jag slog till på en mask till jobbets julfest. Var tveksam till fjädrarna först men sen tänkte jag om. Det är inte ofta jag går på maskerad (aldrig) så ska det för en gång skulll hända är det lika bra att slå på stort. Dessutom passar fjädrarna fint till mitt hår. December kommer bli en bra månad!
/J
 

På väg till stan

Kategori: Fotografi

En vacker höstdag att spatsera in till stan. Passade på att ta lite kort på löv. Jag verkar ha dille på löv. Åh andra sidan är det vad hösten handlar om. Nu ligger de flesta på marken. Det har regnat och blåst de senaste dagarna. Jag har varit hemma, uppkrupen under filtar och lekt med min nya telefon. Fortsätter nog så ett tag. Fram till helgen då det ska packas då det bara är en vecka kvar till flytt.
/J

Svensk lillördag

Kategori: Sport

För några dagar sedan fick han ta emot gulbollen för sjunde gången. Förr förstod jag inte varför men ikväll är det ingen tvekan. Vilken uppvisning. Som att ett hat-trick inte var nog. Det finns bara en, och det är Zlatan, som avslutar med århundradets mål. Matchen började bra, det kunde gå vägen men så fick England in två mål och jag tappade hoppet. Sen vände det och det blev så där magiskt bra. En fin svenskkväll i gott sällskap. Till och med engelsmännen jublade när 4-2 målet gick in. 
/J
Bild lånad från: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/guldbollen/article15759088.ab
 

Tomtebloss och fyrverkeri

Kategori: Festligheter

Ännu fler fyrverkerier och tomtebloss. Efter jobbet hade vi en liten tillställning. Fyrverkerier ute på parkeringen, tomtebloss i mängder, öl, mat och snacks. Trevlig start på helgen. Fyrverkerierna var fina men på snudd till farliga. Mot slutet fyrades en av och gnistorna föll inte långt från en av mina kollegor. Ingen kom till skada utan återupptäckte istället hur kul tomtebloss är. 
/J
 Bild lånad från: http://weheartit.com/entry/41653549/via/Ines_Oliveiraa

4 år till

Kategori: Allmänt

Fyrverkeribomb

Kategori: Fotografi

/J

"Förbrydelsen"

Kategori: Film/TV/Läsbart

Precis hemkommen från årliga Novemberbrasan. Förra året gick jag inte då det ösregnade ute. I år är jag glad att vi tog oss till parken. Härlig brasa som värmde trots långt avstånd med färgglada fyrverkerier som avslut. Det är fortfarande personer som håller på och smäller. Det har smällt runtomkring hela helgen. Jag har fördelen att ha stort fönster så jag ser allihop lysa upp himlen. Jag tror bestämt jag kan påstå att fyrverkerier kring denna "Bonfire"-helg är mer uppskattat i England än på nyårsafton. Bilder på brasan och fyrverkerierna kommer imorgon. Jag tog en hel del så orkar inte sålla ut i kväll. Jag ska istället krypa ner under det varma täcket och se  ett eller två avsnitt av originalversionen av "The Killing". Jag kan inte slita mig, överraskningar i varje avsnitt. Något som inte var förvånande är att politikern spelas av Mads Mikkelsens storebror. Det insåg jag snabbt. Kindben som dem går inte att ta miste på.
 

Inbjudan till julfest

Kategori: Festligheter

Tjusigt värre! Igår fick vi inbjudan till årets julfest. Det ska bli spännande. Jag har aldrig varit på julfest med jobb förut. Aldrig heller har jag varit på maskerad. Det blir till att ta fram finklänningen och hitta en snygg mask att bära. Jag ser fram emot det väldigt mycket!
/J
 

Vad säger din håruppsättning om ditt kärleksliv?

Kategori: Allmänt