BabbelBabbel

Uppe innan tuppen

Kategori: Allmänt

Vaknade vid halv fem imorse. Tyckte det var alldeles för tidigt att stiga upp så valde att somna om. Vaknade en halvtimma senare och bestämde mig för att det var lönlöst att sova mer så steg upp och gjorde nytta istället. Aldrig hänt förut och jag hoppas verkligen det inte händer igen.
/J

Årets bästa film

Kategori: Film/TV/Läsbart

Vilken vacker film. Den fick mig att le. Färgerna, kameravinklarna, scénerna och "sagan". Om ni får tillfälle tycker jag att ni ska se 'Moonrise Kingdom'. Hittills årets bästa film. (Klicka på bilderna för att se länk).
/J

Moonrise Kingdom

Kategori: Film/TV/Läsbart


Ikväll blir det bio. Den här filmen har fått mycket bra kritik och jag kan inte vänta till att få luta mig tillbaka i en skön biostol och titta. Vilka härliga färger och scéner.
/J

Efter en veckas uppehåll är det åter dags

Kategori: Motion

De ringde tidigare idag. Jag fick inte jobbet. De sa att den andra kandidaten hade erfarenhet av att jobba med minderåriga fångar. Han tyckte att jag skulle hålla utkik om det kommer fler möjligheter för de tyckte att jag gjorde en bra intervju och att de gillade mig. Är lite ledsen men kommer snart att bli på bättre humör. Det är ju dags för Street Dance ikväll. Förra veckan fick Eurovision gå före men ikväll ska klackarna sättas i taket.
/J

Fria?

Kategori: Allmänt

Jag tror inte på äktenskap men om någon skulle fria till mig på liknande sätt som ovan, vemsomhelst skulle jag säga JA utan att tveka. Denna vidoe fick mig tårgögd.
/J

Det finns ingen baksida

Kategori: Mat och dryck

Efter lördagkvällens firande var jag antagligen fortfarande onykter när jag vaknade upp. Jag mig till gymet och tillsammans med duschen efteråt var jag tillbaka på banan. Det blev att spendera dagen i sol med härliga vänner. Matfestival på torget. Paella så det stod mig upp i halsen, men gott var det. Svalkande drycker på olika pubar, bland annat Pimms. Kan man ha det bättre?
/J

Manliga smycken?

Kategori: Shopping

Mening var att jag skulle vara smakråd till min huskamrat. Istället blev det att jag hittade smycken på herravdelningen som jag tyckte passade bättre på mig. Med rea och 20% rabatt som student gjorde det inte så mycket att det bara var jag som shoppade.
/J

Dressed for success

Kategori: Shopping

Det härliga sommarvädret har helt klart påverkat mitt shoppinghumör. Det blev en ny sommarklänning som ska invigas först nästa helg. Lagom till vädret inte ska vara lika bra men en festfin klänning är aldrig fel, oavsett väder. Det är en bra modell, rak lite längre än annars så att jag inte ser lika stor ut som ett tält.
/J

Mellanlandning

Kategori: Allmänt

Solen skiner så det står härliga till. Människor samlas i parker för att sola, äta glass, dricka öl och grilla. Sommaren är bra härlig ändå. Promenaderna från jobbet denna veckan har varit svettiga. Imorgon får det bli kn'långa shorts hela dagen så att jag inte rinner bort. Mellanlandat hemma för en dusch och sedan blir det att kolla in före detta huskamraters nya lya i centrum. God onsdagskväll!
/J

Burlesque

Kategori: Festligheter

Fredagslyx

Kategori: Shopping

Lyxade till det efter jobbet igår. Först en lugn stund hos frisören. Ordnade till så att allt hår ser snyggt ut in i minsta detalj. Efteråt blev det inköp av ett av de par skor som står på önskelistan. Ett par in, två par ut.
/J

Energikick

Kategori: Mat och dryck

Den bästa enrgikicken på länge. Riktigt god. Den rann ner på några minuter. Välbehövlig dessutom. Halsont, småförkyld och långa kvällar denna vecka. Imorgon är det upp till bevis, igen...
/J

"Follow the leader"

Kategori: Motion

Vi har äntligen övat in en hel rutin till Rihanna's "Who's that chick?". Nästa vecka blir det en ny låt. Lite latinomooves blandat med street. Det ser jag fram emot med spänning.
/J

Lycka på marken

Kategori: Allmänt

Först på onsdag är det lönedag. Inte långt kvar men eftersom jag är pank känns det som en evighet. Använde mina sista £1.50 idag och köpte salami och gurka så att jag klarar mig med frukost, lunch och middag. På väg hem från affären hittade jag £1 på marken. Normalt sett hade jag låtit myntet ligga men idag var det som att vinna en miljon.
/J

På önskelistan

Kategori: Shopping

Tre par skor som jag gärna vill ha. Ett par stabila skor att gå runt i till vardags. Ett par färgglada skor att gå till jobbet med. Ser så tokigt ut med "vanliga" träningsskor till vardagsklädsel. Ett par dansskor så att jag kan snurra ordentligt och glida när det behövs.
/J

I tegelstenen

Kategori: Allmänt

Ser ni vad som döljer sig i en av tegelstenarna? Tyckte det var häftigt och eftersom jag gillar döskallar väldigt mycket kunde jag inte låta bli att ta ett kort. Blev kvar i pubhänget hela eftermiddagen och kvällen igår. Fortfarande utan att ta en droppe alkohol. Väldigt skönt att vakna upp pigg och fräsch dagen efter. Kan nämna en del som inte gjorde det imorse. Redan hunnit med veckans favoritpass på gymet. Resten av söndagen ska spenderas med nyttigheter som jag helst hade velat undvika.
/J

You've got mail

Kategori: Karriär

Det viktigast meddelandet i mitt brev. Jag kan inte påstå att jag är gladare för det. Nu vet vi vilka som fick brev där det stod motsatsen. Det SUGER FETT!!!
/J

Bra bra!

Kategori: Musik

Vilket avslut på en redan underbar tredagarshelg. For till York för att titta på mitt kära 'Glasvegas'. Jag har aldrig varit på 'The Duchess' innan. Perfekt ställe för spelningar och jag kommer gärna tillbaka för att uppleva en utekväll på rockbar. 'Panda Cubs' var förband, det bästa Glasvegas har haft av de gånger jag sett dem live. Glasvegas däremot blir bättre och bättre för varje gång jag ser dem. Nytt material spelades och de låtarna är minst lika bra som tidigare. Tror mig ha hittat en ny favorit på deras album som förhoppningsvis släpps i Dec/Jan. Jonna, trummisen, är grymt bra. Hon gör nästan hela bandet. Efteråt blev det såklart barhäng, 'Stone Roses', där dessa två underbara människor bjöd in mig på vistelse hos dem i Glasgow. Det är ett sak jag verkligen ska hålla dem till. När det sker är en annan sak. Idag har jag varit väldigt trött och seg då jag inte la huvudet på kudden förrän halv tre för att gå upp och jobba klockan sex.
/J

Hämnarna

Kategori: Film/TV/Läsbart

Bio igår och såg 'The Avengers'. Jag blev positivt överraskad. Jag har sett 'Iron Man 2', 'Thor' och 'Captain America'. Den sistnämnda är för övrigt den sämsta film jag någonsin sett. Iron Man var jag inte så insatt i eftersom jag inte sett den första filmen. Thor såg jag mest för att Chris Hemsworth är snygg och Natalie Portman har en roll i filmen. Nu när de, och några andra, tillsammans slåss för jordens överlevnad blev det en helt ok film. Mestadels för skratten den bjöd på. Början var lite seg och mitt i förstod jag inte riktigt allt. Iron Man är klart favoriten vilket kan bero på Robert Downey Jr. Captain America är fortfarande tråkig.
/J

Sett längs kanalen

Kategori: Allmänt

Ett axplock av mins fotografier från gårdagens promenad. En bättre kamera och jag skulle fota oftare och bilderna skulle bli än bättre.
/J

När solen tittade fram

Kategori: Allmänt

Även denna dag spenderades hemifrån. Ett styrkepass på gymet gav energi. Passade på att njuta av solen med en promenad in till stan längs kanalen. En hel del kort togs. Lite biljardspel, bio och middag blev höjdpunkten. Visst är det härligt med tre dagars helg. Röd dag imorgon som ska spenderas mestadels hemma med städning. Nu blir det lite lässtund innan sömn.
/J

Live at Leeds 2012

Kategori: Musik

En fantastiskt bra dag med väldigt mycket musik. 10 timmar totalt och mina fötter värkte en del efteråt men det var det väl värt. En blandning av Indie, Pop, Hårdrock, Folk och Blues. Bäst var definitivt 'Karin Park', 'Jamie N Commons', 'Simon Pollard Band', 'Dog is Dead' och 'Royal Republic'. Karin är väldigt talangfull, för att inte tala om vacker. Hennes bror var grym på trummor. Jamie hade jag höga förväntningar på och han levde upp till dem. Underbar röst! Simon Pollard Band hade väldigt kul på scén vilket märktes och ingen stod still. Dog is Dead hade jag inte lyssnat på innan så blev väldigt glad att upptäcka ett nytt bra band. Royal Republic gav oss mängder med energi. De är roliga och får hela publiken att hoppa med. Vi kan också sammanfatta att de mindre lokalerna för spelningar är bäst. Det blir mer gemenskap mellan publik och band. 'Spector' och 'Ladyhawke' är bra band men vi fick ingen känsla inne på O2 Academy. Jag tror minsann att Live at Leeds 2012 var minst lika bra som förra året.
/J

Mellanakt

Kategori: Festligheter

Igår gjorde jag ett undantag. Med fyra veckor kvar av alkoholförbud sippade jag några rom och cola på bl.a. en pub med toalettallmänbildning och staplade pallar. Drinkarna smakade ljuvligt och jag förtjänade dem. Mötet gick över förväntan bra. Efter nervositet och tårar (inte imponerad) kunde resultatet inte ha blivit bättre. Först på torsdag får vi veta svart på vitt vilka som måste lämna men jag vet att det inte är jag. 26 av 26 möjliga. Det är svårt att toppa!
/J

SHINE

Kategori: Karriär

Hur kan vi som skola SKINA? Det var frågan på dagens möte och jag hade svårt att svara eller ens diskutera vad jag vill vi ska göra för att skina. Just nu är det inget som skiner. Första "intervjuerna" började idag och imorgon är det min tur. Nu är det på allvar. Jag är inte bara orolig för egen skull utan för andras. Detta är hittills det mest krävande jag har varit med om. Det är många svallande känslor i omlopp.
/J

50 nyanser av grå

Kategori: Film/TV/Läsbart

När + väger upp

Kategori: Allmänt