BabbelBabbel

'Shoreline'

Kategori: Musik

Jag har återupptäckt den underbara låten 'Shoreline'. Om och om har jag lyssnat de seaste dagarna men jag kan inte bestämma mig för vilken version jag gillar bäst, Broder Daniels eller Anna Ternheims cover. Idag slog det mig att jag inte behöver ta ett sådant beslut. Jag gillar dem lika mycket och det är det som gör låten så bra.
/J 

Sports Day

Kategori: Allmänt

Sista dagen på festlighetsveckan. Hela skolan tog bussar till stora stadion och tävlade i olika friidrottsgrenar. Det var en väldigt lyckad dag. Eleverna hade kul, jag hejjade på dem till tusen och av alla sex "hus" vann det som jag har tillhört hela veckan. Jag är stolt över de elever som jag följt i veckan. Alla deltog i något event och de flesta knep även hem medaljer. En bra uppladdning inför OS. Tokigt att jag ska vara i Sverige när allt händer i London.
/J

Det blir aldrig som man tänkt sig

Kategori: Sport

Ingen Torres :(

Kategori: Sport

Jag är inte nöjd. Torres fick inte en enda spelminut. Jag är inte imponerad. Om Spanien ska vinna EM-guld måste de vilja mer i finalen och visa varför de är nurvarande EM- och VM-mästare. Ramos fula spel vägdes upp med straffen. Oj, oj så snygg.
/J

Bild lånad från: http://www.aftonbladet.se/

Henna

Kategori: Karriär

Ännu en enkel dag som lärare. Jag hjälpte en lärare som hade handmassage och henna-tatuerings workshop. Det var jättekul. Eleverna tyckte om det och de var superduktiga. Halva lektionen med handmassage användandes av olika oljor och den andra halvan hennatatuering. Som tack för hjälpen gjorde hon en tatuering på min hand och gav mig en tub så att jag kan göra egna hemma. Det är lika enkelt som att spritsa glasyr på en kaka. 
/J

Ölprovning

Kategori: Mat och dryck

Tisdag, inte ens mitt i veckan och det blev öldrickande. Skolresan vi var på satte standarden. Jag och kär kollega smög oss in på puben och drack öl till lunch medan eleverna roade sig åkandes karuseller och de andra lärarna höll ställningarna. Ibland är lärarlivet enkelt...Vid hemkomstsatte vi oss på den lokala kubanska restaurangen och provade olika sorters öl. Nu blir det ingen alkohol för mig på ett tag.
/J

Inflyttningsfest

Kategori:

Inflyttningsfest hos E, före detta huskamrat. Mycket trevlig tillställning. Snyggt hus. Kul att träffa nytt folk och människor som jag inte sett på ett bra tag. Hemmafester är egentligen bättre än pubrundor. 
/J

'HANDY'

Kategori: Allmänt

Enkel men effektiv design. Varför ändra på något som fungerar så bra. eleverna lyfte fram dess användningsområde och visst är Ikeas trappstol händig. Svart och vitt fungerar i alla lägen. Juryn tyckte om den. Jag är stolt över eleverna som gjorde ett bra jobb och verkligen vågade berätta hur de gått till väga, vem den är ämnad för, hur mycket de vill gå i vinst med att sälja o.s.v. Senare i veckan får vi veta hur långt det höll. Jag såg andra stolar som var förvandlade till bl.a. flyttbar skärbräda, dockshow och djungel. 
/J

Flat-pack challenge

Kategori: Leeds

Idag ska det avgöras. Mentorsklasserna ska utmana varandra i en designtävling. Den som kommer på bäst användningsområde för ovanstående Ikea-stol och ger den en snygg design vinner. Jag ska vikariera i denna klass hela veckan och det ligger lite press i luften. En svensk lärare måste ju vinna en Ikea-utmaning. Eleverna vet om det men de är också väldigt tävlingsinriktade så jag tror och hoppas att det kommer gå vägen. 
/J
 

En av många

Kategori: Film/TV/Läsbart

Filmtittande hela dagen. En av filmerna blev Wes Andresons 'Rushmore'. Fin och rolig berättelse med mycket bra musik. Wes har många fina historier att berätta. Nästa att upptäcka är 'Fantastic Mr. Fox'. Det får bli en annan gång. Nu är det snart dags för middag och uppladdning inför kvällens sista kvartsfinal. Måtte England vinna. 
/J

Bildkällor: klicka på respektive bild
 
 
 

Tribute

Kategori: Musik

Det är 3 år sedan 'King of Pop' dog. Den bästa hyllningen är den från 'Bounce' som uppmanade hela världen att följa i deras spår. Rysningar!
/J

Tidningstryckta naglar

Kategori: Allmänt

Jag lyckades med tidningstryck på naglarna. Det är lika enkelt som det är snyggt! Om du vill ha lika snygga naglar följ dessa enkla instruktioner. Allt du behöver är vitt nagellack, överlack, apotekssprit och urklipp från en papperstidning.
  1. Börja med att måla naglarna vita, gärna två lager.
  2. Låt torka en längre stund.
  3. Doppa en nagel i taget i lite apotekssprit. 
  4. Lägg på ett tidningsurklipp och håll ett jämnt tryck i 30 sek.
  5. Dra försiktigt bort tidningsurklippet.
  6. Upprepa steg 3-5 på resterande naglar.
  7. Lägg på ett överlack för bästa hållbarhet.
Nästa gång ska jag testa på andra färger, så länge de är ljusa nog. 
/J

'Contagion'

Kategori: Film/TV/Läsbart

En film som inte ger några svar på vad som händer utan istället fokuserar på hur människor skulle reagera. Den ger en tankeställare om hur mycket kontakt man egentligen har med människor runtomkring. Det är ett under att en epedemi inte har slagit ut fler av oss. 
/J

Bildkällor: klicka på respektive bild

Vad är väl svenska jordgubbar???

Kategori: Mat och dryck

Engelska jordgubbar och choklad/brownie-glass. Mycket gott! Perfekt avslut på en lång vecka och en fin fortsättning på tysklands väg till guld. Det går alltid bra för dem i mästerskap men det räcker inte hela vägen. I år, när jag för en gång skull vill att det ska gå bra tror jag också att det gör det. Förr spelade de tråkfotboll men i år visar de att de kan spela med klass. Självklart håller jag tummarna att Spanien kan visa sig vara än bättre. Upp till bevis ikväll mot Frankrike. 
/J

Jag har blommor i mitt hår

Kategori: Allmänt

Tredje året i rad som jag inte firar svensk midsommar. En dag som denna, ösregn och svart himmel, önskar jag att jag var i soliga Sverige dansandes runt midsommarstången till 'Små grodorna'. Istället får tygblommor i håret och jordgubbar med glass framför fotboll kompensera. Frisyren fick mycket beräm på jobbet och jag berättade om våra härliga traditioner. Nästa år får jag styra upp något så engelsmännen kan bli svenskar för en dag. 
/J

Glad Midsommar!

Kategori: Allmänt

/J

Börja gambla?

Kategori: Sport

"Paralyzed"

Kategori: Musik

Melody Club firar 10 år. Samlingsalbum och ny singel. Låten är inte spektakulär men jag gillar videon. Snygg och enkel. Med det kan man komma långt!
/J

Exit

Kategori: Sport

Vi gjorde inget bra första intryck. Bättrade oss i mitten och avslutade galant. Jag är så lycklig. Stilig utgång. Bäst att lämna när man är på topp. Jag kan fortsätta att skriva massa klyschor men nöjer mig nu.
/J

Baggage

Kategori: Allmänt

21 Jump Street - The Movie

Kategori: Film/TV/Läsbart


Försökte piggas upp med komedi. Valet föll på '21 Jump Street'. En film baserad på tv-serien med samma namn. I brist på annat är det en film att vila ögonen på. Den blev helt klart bättre när Johhny Depp dök upp. Jag borde ju ha anat men vilken härlig överraskning det blev.
/J

Red vs. Yellow

Kategori: Allmänt

Hela mitt liv, särskilt senaste veckan, ser jag röda bilar. Det betyder, precis som Christoher säger i min favoritbok 'The Curious Incidents of the Dog in the Night Time', att det är en bra dag. Ju fler röda bilar i rad, dessto bättre. Det är inte ofta jag har en dålig dag. När de få dagarna kommer, säger samma Christopher att bilarna är gula.
Idag är en sådan dag. En gul dag. Ju fler gula bilar i rad, dessto värre. Vad jag trodde skulle vara röda dagar för resten av mitt liv har nu blivit gula. Jag gillar gult så jag kommer att klara mig igenom det här. Rött och gult tillsammans bildar en fin flagga, Spaniens. De spelar just nu emot Kroatien. Jag hoppas och tror att Torres gör mål så att de blir en röd dag igen. Heja, heja!
/J

Hooked

Kategori: Allmänt

Söndagen slutade där den definitivt inte började. Veckans bästa gymklass gav mig massor av energi. Lunch med gamla huskamrater för att lämna över post. Lite shopping. Ja jag vet att jag sa köpstopp men filmen igår inspirerade mig till att köpa en jeansjacka. Jag älskar 80-tal. Gick längs med kanalen hem och stötte ihop med en kompis och hans fiskarvänner. Kunde inte tacka nej till en, två, tre öl så blev stannande ett tag i solskenet. Jag hade turen att å se när en av dem fångade superfin fisk. Kameran var självklart framme. Ölen satte sig på balanssinnet men efter lite vila på sängen och ett härligt Skypesamtal är jag nu tillbaka till normalt. Lite fotboll på det här och söndagen är komplett. Heja Danmark!
/J

'Rock of Ages'

Kategori: Film/TV/Läsbart

"Pornografisk version av Glee". Så sammanfattade min vän filmen 'Rock of Ages'. Han har så rätt. En rolig film att se trots alla konstigheter. De har lyckats med en stor rolluppsättning, Tom Cruise, Cathrine Zeta-Jones, Alec Baldwin, Russel Brand och Malin Åkerman.
/J

Bildkälllor: Klicka på respektive bild

Lördag

Kategori: Allmänt

Fullt upp sedan jag vaknade imorse. Zumbaträning på gym, mörk toning av hår, städ på toalett och i kök, rensning i skafferi och bland smink och smycken. Nu tycker jag att jag förtjänar lite vila. Blir nog en öl framför fotbolls-EM och senare ikväll blir det bio. 'Rock of Ages'.
/J

"Maxoflyt"

Kategori: Sport

Den här känslan var underbar. Det var en kanonmach som tyvärr slutade fel. Sverige var det bättre laget, hela tiden. Mellberg nickade in två mål. Han var Sveriges kung i några minuter. Jag hade inte kunnat hoppas på en bättre match eller mer kämpaglöd som killarna visade igår. Det är skit att det inte gick hela vägen. Det betyder att vi är ute ur EM men det visar att vi är ett hot om två år i VM.
/J

Ypperlig fredagkväll

Kategori: Sport

Så är det då dags för mötet vi alla fruktat. Sverige - England. Jag är hembjuden till svenskar som jag aldrig träffa förut. Det ser jag verkligen fram emot. Kul att titta på fotbollen med några som håller på samma lag. Fotboll, öl och snacks. Jag kan inte be om en bättre fredag. Hela veckan har jag blivit hånad av kollegor och elever. Senast idag frågade en liten pojk; "Vill du att jag kommer hem till dig ikväll och ger dig en kram när Sverige förlorat?". Jag hoppas så innerligt att Sverige vinner så att jag kan komma tillbaka på måndag med ett stort leende på läpparna. Det är vi emot världen! HEJA SVERIGE!
/J

Don't cry - it's back

Kategori: True Blood

I år igen

Kategori: Allmänt

Olyckan var framme igen. Två gånger och det är tradition? Förra året var det mitt eget fel. Öl över datorn och den kraschade. Ikväll var det huskamraten och ett glas vatten över datorn. Jag var hellugn genom hela processen. Torka med handduk och hårblås och datorn är som ny igen. Undrar vad det blir för vätska nästa år???
/J

Euro 2012 - logga

Kategori: Sport

Än så länge är jag väldigt nöjd med EM. Visst hade jag velat se Sverige vinna men i år är jag nog mer intresserad av helheten och tar det inte på alltför stort allvar om det inte går så bra för de länder jag vill. Det bästa är designen på Uefa's hemsida, loggan, arenorna som blommor och att ländernas flaggor visas som blomblad. Det jag stör mig på är den lila banderollen som dyker upp ibland i tv-rutan. Designen på den går inte ihop med resterande design. Sen när associeras Polen och Ukraina med lila? Jag hade förstått det om EM hade hållts i Indien (vilket aldrig kommer hända då de inte tillhör Europa). Designen och färgen påminner om ett indiskt matmärke. Det är de små sakerna jag stör mig på här i livet. Nu ska jag istället njuta av Danmark - Portugal och senare Holland - Tyskalnd.
/J

"Because we can"

Kategori: Film/TV/Läsbart

'Prometheus' är en storslagen film. Det tar ett tag att smälta den. Eftersom det var så länge sedan jag såg 'Alien'-filmerna, kommer inte ens ihåg om jag har sett alla, hade jag lite svårt att hänga med. 'Prometheus' är tänkt att vara en förfilm till 'Aliens'. Kanske har de missat något hur det skulle kunna bli en direkt fortsättning. Jag är säker på att det kommer fler filmer och att allt slutar precis som med 'Star Wars'-sexiologin. Hursomhelst, vackra bilder dyker upp i filmen, likaså otäcka. Skärras nu inte av det. Jag blir rädd för filmer som 'Scary Movie'. Det bästa med filmen är konversation mellan Androiden David och Doktor Holloway när David frågar varför de skapade honom. Holloway svarar då, "För att vi kan" och kontringen blir, "Hur skulle du känna om er skapare svarade samma sak?"...
/J

Bildkällor: klicka på bilder för att länkas

EM-debut

Kategori: Sport

True prediction

Kategori: Sport

Jag hade rätt! 1-1. Bästa läget för Sverige, förutsatt att vi vinner mot Ukraina. Nu börjar nervositeten krypa fram. Jag har redan varnat huskamraterna att jag kanske kommer säga en del saker på svenska när jag blir exalterad.
/J

Bild lånad från: http://www.bbc.co.uk/sport/0/

Uppladdning

Kategori: Sport

Jag är redo för kvällens sammandrabbning. Sitter redan bänkad och tittar på uppladdningen inför Englandsmatchen. Jag kände på mig i morse att resultaten kommer se ut som följer; Frankrike - England, 1-1 och Ukraina - Sverige, 1-2. Jag hoppas det sistnämnda är rätt, eller att vi vinner iaf. Jag kommer vara nervös men mest kommer jag nog sakna Glenn Strömberg.
/J

Vi mot världen

Kategori: Sport

Ikväll är det äntligen dags för Sveriges debut i fotbolls-EM. Jag är spänd av förväntan. Skönt att ladda upp med Frankrike - England. Jag tror att vi har en chans mot Ukraina och hoppas att vi vinner över hemmafavoriterna. Det är 'Vi mot världen'.
/J

Köpstopp

Kategori: Shopping

Ny vindjacka. Jag kunde inte motstå färgen eller mönstret. Fick den billigt i en second-hand butik så det är helt ok. Från och med idag är det däremot köpförbud på allt utom mat och dryck. Jag har nog med saker och det syns på mitt rum. Klaustrofobikänslan börjar krypa in på mig.
/J

Pink Grapefruit

Kategori: Mat och dryck

Den senaste tiden har jag fått dille på grapefrukt. Varje gång jag är på café med vänner dricker jag svalkande Pink Grapefruit Lemonade.
/J

Skrattar bäst som skrattar sist

Kategori: Allmänt

Det roligaste med denna engelska komiker är inte hans skämt utan hans skratt. Jag skrattar varje gång. Aldrig hört något liknande.
/J

German Balloons

Kategori: Musik

Ikväll fortsätter fotbolls-EM och det är dags för "dödens" grupp. Jag tror att Tyskland kommer vinna hela EM så för att ladda upp till kvällens matcher lyssnar jag lite på Nena. '99 Red Balloons' är riktigt bra :D
/J

When salt becomes sweet

Kategori: Mat och dryck

Inte en så liten påse saltlakrits jag fick förra veckan. Gott, gotti gott gott! Nästan ett halvt kilo med salta skallar, salta sillar, djungelvrål och något nytt - "kanonkulor"? Förutom att det är gott är det en härlig syn för ögat att se människors reaktion som aldrig provat det innan. Det är oslagbart.
/J

Endless summer

Kategori: Sport

Ikväll är det dags. Första dagen på Fotbolls-EM 2012. Tyvärr inte så roliga matcher men fotboll är fotboll. Bättre blir det förhoppningsvis på måndag. Mest ser jag givetvis fram emot England - Sverige den 15e juni.
/J

Gone

Kategori: Musik

Denna sång är den vackraste jag hört på länge. Det är först 45 sek in som den blir riktigt bra när Ionna börjar sjunga. Vilken vacker röst. Låten är på något sätt läskig samtidigt som fin.
/J

Symbol of life

Kategori: Shopping

Jag kunde inte motstå. Jag älskar döskallar. Nästan så att det går lite överstyr på sistone. Jag vill ha allt med döskallar att göra. Senast i samlingeng, en spegelglönsande ring. Jag har även designat min egen döskalletatuering som någon gång i framtiden ska få pryda min vänstra vad. Mina goda och talangfulla vän ska få ordna detaljerna i designen och sen behövs såklart en mindre slant pengar.
/J

Queen Elizabeth II's Diamond Jubilee

Kategori: Festligheter

I dag är det Sveriges nationaldag. Det hade jag nästan glömt bort. Firar vi det??? Jag firade engelska drottningens 60 år på tronen i helgen istället. Hela England är rött, blått och vitt i och med hennes jubileum och stundande OS senare i sommar. Det har gått så långt att till och med m&m's-chokladen bara har de färgerna. Lika goda men någon måtta får det väl ändå vara :)
/J

Till nästa gång

Kategori: Festligheter

Nu är det ensamt igen. Härliga dagar med det bästa sällskapet är nu över. Obeskrivligt hur bra vi har det ihop. Om det är någon annan som har samma känsla med bästa vännen där ute är ni lyckligt lottade. Det kan jag lova.
/J

"Snow White and the huntsman"

Kategori: Film/TV/Läsbart

Perfekt film för söndagsbio. Tyvärr är inte Kirsten Stewart ingen bra snövit men Chris Hemsworth får gärna vara min jägare och Charlize Theron spelar lika bra som hon är vacker. Jag vill ha hennes svarta krona!
/J

Gårkvällens outfit

Kategori: Shopping

Kände mig väldigt fin i nya sommarklänningen så var bara tvungen att posera lite framför kameran.
/J

Tjejkväll

Kategori: Festligheter

Middag på "fin" restaurang. Som klubbmedlemmar behövde vi inte betala alltför mycket. Fortsatte festligheterna på varierande barer men trots att vår energi flödade höll inte kamerabatteriet.
/J

Tapaskväll

Kategori: Mat och dryck

God mat i härligt sällskap och omgivning. Som pricken över i avnjöts lättdrucken Sangria, på huset dessutom.
/J

Kinderägg

Kategori: Allmänt